Ένα εμβόλιο για τον κορωναϊό που αναπτύσσει η Ρωσία στην επίσημη λίστα που συνέταξε ο ΠΑΟ

Ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύσσει η Ρωσία βρίσκεται στην επίσημη λίστα των υποψηφίων εμβολίων που συνέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.rd-lab-e1529434975149

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας της Ρωσίας (FMBA) συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υποψήφιων εμβολίων για τον COVID-19 που συνέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), όπως δήλωσε ερευνητής μιλώντας στο Sputnik.

«Το υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται από την FMBA συμπεριλαμβάνεται στη λίστα υποψήφιων εμβολίων του ΠΟΥ», δήλωσε ο ερευνητής από το επιστημονικό ερευνητικό Ινστιτούτο εμβολίων και ορών της Αγίας Πετρούπολης που υπάγεται στην FMBA.

Στα τέλη Μαρτίου, η επικεφαλής της FMBA είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 11 μήνες. Η ερευνητική υπηρεσία έχει ήδη δημιουργήσει τρία πρωτότυπα εμβόλια και ξεκίνησε δοκιμές σε πειραματόζωα.

Η Ρωσία ξεκινά δοκιμές εμβολίων σε εθελοντές στις 29 Ιουνίου

Ο επικεφαλής του ρωσικού ερευνητικού κέντρου Vektor, Ρινάτ Μακσιούτοφ, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν εμβόλια για τον κορονοϊό σε εθελοντές στις 29 Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή το ερευνητικό κέντρο δοκιμάζει εμβόλιο σε πειραματόζωα για να βρει το σωστό πρωτότυπο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να αναπτύξουν εμβόλια για προκλινικές δοκιμές μέχρι τις 10 Μαΐου.

«(Σχεδιάζουμε) να προχωρήσουμε στο πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών σε 180 εθελοντές στις 29 Ιουνίου με τρία εμβόλια», δήλωσε ο Μακσιούτοφ σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.