Νέο ύποπτο κρούσμα στο Κέντρο Διαλογής ΓΝ Πάφου


Ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού δέχτηκε σήμερα το Κέντρο Διαλογής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το δεύτερο από τη χθεσινή έναρξη της λειτουργίας του.imagew

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, έναν ασθενή 58 ετών κλήθηκε να περιθάλψει το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, με συμπτωματολογία μερικών ημερών χαρακτηριστική  για κορωνοϊό.

Ο 58χρονος νοσηλεύεται στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών και διερευνάται.

Στο μεταξύ, η 70χρονη γυναίκα που είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που προσήλθε στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου χθες, διακομίσθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και επίσης διερευνάται.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση, ύποπτα περιστατικά, χαρακτηρίζονται  αυτά που σχετίζονται με συμπτώματα αναπνευστικού ή εμπύρετη κατάσταση, και  μεταφέρονται με ασθενοφόρο.

Η λειτουργία των δύο θαλάμων δηλαδή του Κέντρου Διαλογής και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών,  είναι αποτέλεσμα απόφασης του Υπουργείου Υγείας για καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού στα Γενικά Νοσοκομεία, ενώ το εγχείρημα κατέστη δύσκολο λόγω και των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε στο Νοσοκομείο η επιδημία και τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, επιτεύχθηκε η διοργάνωση των δύο θαλάμων και η λειτουργία μιας κλινικής νοσηλείας των Ύποπτων Περιστατικών κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Διαλογής  είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο. Στο μεταξύ, το χθεσινό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, μια 80χρονη ασθενής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.