Κίνηση Σωτηρία της Πάφου:Τα κρατικά νοσοκομεία υπό διάλυση

 

 Ο Προεδρος Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου Μιχάλης Χατζημιτσής με επιστολή του καταγγέλλει ότι τα κρατικά νοσοκομεία βαρούν διάλυση αφού πριν την επερχόμενη θύελλα και την κορύφωσης της επιδημίας του κορωνοϊού αποδεκατίζονται από προσωπικό και τίθενται εκτός μάχης. Πρώτο και ‘’καλύτερο’’ το γενικό νοσοκομείο Πάφου.Και προσθέτει:imagew

 

“Το διαχρονικό ρουσφέτι σε όλο το χώρο της υγείας, το πάρε-δώσε των κομμάτων, οι μετριότητες που διόριζαν τα κόμματα και γέμισαν υπουργεία και νοσοκομεία καλούνται σήμερα να ‘’σώσουν τους πολίτες’’ από την καταστροφή και τον αόρατο εχθρό. Αλίμονο. Στον πρώτο μήνα της επίθεσης από τον κορωνοϊό  ‘’κατάφεραν’’ όλοι αυτοί να επιβεβαιώσουν την ανεπάρκεια τους, την προσωπική αλλά και του συστήματος υγείας. Το ένα μετά το άλλο, τα νοσοκομεία, ψηλώνουν τα χέρια παράδοσης στη μοίρα τους. Το διοικητικό προσωπικό κάτω του μετρίου, οι βολεμένοι στα ψηλά δώματα του ‘’κράτους της Λευκωσίας’’ που διορίστηκαν διαχρονικά με ρουσφέτι, επίσης από τα κόμματα, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη τους. Με μισθούς βασιλικούς σε ένα άρρωστο κράτος που αμείβει υποταχτικούς για να τους έχει διαχρονικούς ψηφοφόρους και κλακαδόρους. Οι κάθε λογής διευθυντάδες και παραδιευθυντάδες με ένα σωρό χαρτιά, πτυχία, μεταπτυχιακά, δοκτωράτα αποδεικνύονται υπομετριότητες που ούτε στοιχειώδεις γνώσεις διαχείρισης της κρίσης δεν κατέχουν.

 

Εκτός του διοικητικού προσωπικού πολλοί είναι και οι ανεπαρκείς γιατροί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας. Με γνώσεις ιατρικής από τον καιρό των σπουδών τους παρέμειναν στάσιμοι στην επιστήμη τους για δεκαετίες. Κλεισμένοι όλοι αυτοί στην παθογένεια ενός συστήματος που τους ανανέωνε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος χωρίς να τους περνά από τη βάσανο της δια βίου μάθησης. Είναι αυτοί που προσπαθούσαν και προσπαθούν να πουλήσουν ‘’πνεύμα ανωτερότητας’’ στον φτωχό κόσμο και σε κάποιους αμόρφωτους. Είναι οι ίδιοι που δημιουργούν στάτους ανώτερης κάστας ανθρώπων μέσω του ακριβού κοστουμιού που φορούν, μέσω της μεταξένιας γραβάτας και μέσω επίσης του ακριβού γερμανικού αυτοκινήτου που οδηγούν. Η διαπίστωση; Πολλοί νοσηλευτές κατέχουν περισσότερη ιατρική γνώση από αυτούς, τους …λεγόμενους ‘’ιατρούς’’ που ενδεχομένως μας οδηγούν στον όλεθρο.

 

Πίσω από αυτές τις μετριότητες που σήμερα προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκεια τους υπάρχει μια άλλη μερίδα πραγματικών γιατρών με διαχρονική και συνεχή επιμόρφωση όπως επίσης και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις για εκσυγχρονισμό των γνώσεων τους. Είναι αυτοί που αποτελούν και τους απλούς ανθρώπους της ιατρικής επιστήμης που κυκλοφορούν απαρατήρητοι ανάμεσα μας, με το ξεβαμμένο τζίν, το μικρό αυτοκίνητο, τη άψογη συμπεριφορά και το γνώθι σ’αυτόν ότι δεν αποτελούν τους ‘’επί γης θεούς’’ που μπορούν να δώσουν πνοή σε νεκρούς! Είναι αυτή η μερίδα που ποτέ δεν καταδέχτηκε να φιλήσει κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο με αντίτιμο να προσκυνά δια βίου τον κομματικό αρχηγό. Είναι τελικά σε αυτούς που εναποθέτει τις ελπίδες του ο απλός κόσμος της Κύπρου που βλέπει το θάνατο να σεργιανίζει ανάμεσά μας.