Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Στέλνοντας μηνύματα ενότητας ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος εξήγγειλε την Παρασκευή την υποψηφιότητά του για την θέση του Προέδρου του Κινήματος.

Ο κ. Σιζόπουλος υποσχέθηκε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανέλιξη της νέας γενιάς στελεχών, να διεκδικήσει την εκλογή του μόνο για δύο θητείες, να καταβάλει προσπάθειες επιστροφής παλαιών στελεχών, να επιμείνει στην κάθαρση και την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαπλοκής, χρηματισμού και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ενώ υποσχέθηκε να αποφύγει οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα που δυνατόν να προκαλέσει εσωκομματική ένταση.CNA_Md498988c98e74d3e95c1ffb7354f515a

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η ενότητα είναι η δύναμή μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, «το μεγάλο κενό που άφησε η παραίτηση του Γ. Ομήρου πρέπει να καλυφθεί με συλλογικότητα και ενότητα».

Αποφάσισα, είπε, «να θέσω την υποψηφιότητά μου στη διάθεση των μελών του κόμματος».

Οι βασικές του επιδιώξεις όπως ανέφερε είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης και η δημιουργία κλίματος ενωτικής δημιουργικής συμπόρευσης όλων των στελεχών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, οι συνεδρίες των οποίων θα συνεχίσουν να είναι ανοικτές εκτός από αυτές που θα αφορούν θέματα τακτικής και στρατηγικής του κόμματος και η άμεση υλοποίηση της απόφασης της Κ.Ε του περασμένου Ιουνίου για σύγκληση Πολιτικού, Προγραμματικού και Καταστατικού Συνεδρίου. Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το πότε θα συγκληθεί το Συνέδριο, είπε ότι «οπωσδήποτε η πρόθεση είναι η πραγματοποίηση να γίνει πριν από το καλοκαίρι».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνέχισε λέγοντας ότι στις επιδιώξεις του θα συμπεριλαμβάνεται «η δημιουργία προϋποθέσεων για κομματική και όχι μόνο ανέλιξη της νέας γενιάς στελεχών». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «και ανεξάρτητα με διατάξεις του καταστατικού θα διεκδικήσω εκλογή-μου στην προεδρία του κόμματος μόνο για δύο 4ετείς θητείες». Αυτό, συμπλήρωσε, «δεν είναι δέσμευση, είναι υπόσχεση».

Την ίδια στιγμή, είπε, «θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για επιστροφή στο κόμμα παλιών στελεχών και μελών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε κανένα σε κανένα».

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε επίσης ότι «θα επιμείνουμε απαρέγκλιτα στην κάθαρση και την τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαπλοκής, χρηματισμού, διασπάθισης δημόσιου χρήματος, φαινόμενα τα οποία απαξίωσαν την πολιτική ζωή, οδήγησαν σε εκφύλιση τους θεσμούς, σε κατάρρευση την οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική μιας ημικατεχόμενης πατρίδας».

«Θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο εγγύηση είναι η συμπεριφορά την οποία είχα επιδείξει στα οχτώ χρόνια που ήμουν Βουλευτής με τη σωρεία των σκανδάλων, τα οποία είχα αποκαλύψει και τη σύγκρουση με κατεστημένα τα οποία ακριβώς εκφύλιζαν την πολιτική και τη δημόσια ζωή του τόπου», σημείωσε.

Ξεκαθαρίζουμε, συνέχισε, «ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αποτελέσει μέρος ή ενσωμάτωση στο σημερινό απαράδεκτο σύστημα αλλά με πολιτικές πρωτοβουλίες και ενέργειες θα επιχειρήσει ανατροπή του συγκεκριμένου συστήματος».

Υποσχέθηκε ότι μέχρι τις εκλογές της 1ης Μαρτίου «συνειδητά θα αποφύγω οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα που είναι δυνατόν να προκαλέσει εσωκομματική ένταση και θα αναλάβω πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναβαθμίζουν τόσο την ενότητα όσο και το κομματικό ήθος και ύφος».

«Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το μεγάλο στοίχημα για την ΕΔΕΚ δεν είναι η εκλογή Προέδρου, αλλά οι επόμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, εκεί θα πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή και να στοχεύουν οι ενέργειές-μας», είπε.

Κάλεσε τέλος τα μέλη του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών-τους στην εκλογική διαδικασία.

Κληθείς να πει αν έχει συμβολικό χαρακτήρα η ημερομηνία των εκλογών ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι «εάν ο συμβολικός χαρακτήρας είναι η πρώτη μέρα της άνοιξης με αυτή την έννοια ναι, θα πρέπει ν` αποτελέσει και την πολιτική άνοιξη στην ΕΔΕΚ». Εξήγησε ότι η ημερομηνία επιλέχθηκε ως η προσφορότερη αφού οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν εντός 40 ημερών από την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.