Αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι τις 2 Μαρτίου

Υπερψηφίστηκε σε νόμο από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ για CNA_M02b321fe7d444be6b9e1f25d1cacd7f9αναστολή εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι τη 2α Μαρτίου.

Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε με 27 ψήφους των παρόντων Βουλευτών όλων των κομμάτων πλην ΔΗΣΥ, του οποίου οι 18 παρόντες Βουλευτές ψήφισαν εναντίον.

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ χαρακτήρισαν την ψηφιση από τη Βουλή ως αρνητική    και αχρείαστη εξέλιξη. Απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως “εμείς θεωρούμε ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη, αχρείαστη εξέλιξη στην παρούσα φάση που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της κυβέρνησης”.

Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μεταρρυθμίσεις. “Είναι ο δρόμος έτσι ώστε  να καταφέρουμε οι θυσίες που έχουν γίνει από τον κυπριακό λαό να έχουν αποτέλεσμα, και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε.

Κληθείς να πει αν πρόκειται για πισωγύρισμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως είναι μια αρνητική εξέλιξη και σημείωσε πως«θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση που έχουμε ενώπιον μας ως υπεύθυνη κυβέρνηση, για το καλό της χώρας, και όταν υπάρχουν εξελίξεις θα γίνουν ανακοινώσεις»

ΑΚΕΛ:Ας μην διαμαρτύρεται η κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ  απάντησε στην κυβέρνηση καλώντας την να μην  διαμαρτύρεται η κυβέρνηση για τη νέα αναστολή που ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του Συναγερμού, υποδεικνύοντας πως η  ευθύνη είναι απολύτως δική της.

«Παρά τις σαφείς και επανειλημμένες δεσμεύσεις της,  τονίζει το ΑΚΕΛ ,όση αξία κι αν έχουν αυτές πλέον, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει φέρει στη Βουλή ολόκληρο το πακέτο για την αφερεγγυότητα. Υπολείπεται το πιο σημαντικό που αφορά μάλιστα στους πολίτες.

Εξαιτίας της κυβερνητικής καθυστέρησης ακόμα αξιολογείται το πακέτο της αφερεγγυότητας και ειδικά, αν αυτό δημιουργεί ένα ικανοποιητικό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες. Για μας το καθοριστικό είναι, αν αυτό το πακέτο προστατεύει όντως τους πολίτες εκείνους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση ενώ προηγουμένως ήταν συνεπείς με την αποπληρωμή των δανείων τους.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να εκφοβίσει και να εκβιάσει επισείοντας τον κίνδυνο για την επόμενη δόση και τη διακοπή του προγράμματος, θέλει η Βουλή να επιτρέψει την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, που θα ξεσπιτώσει χιλιάδες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Τρόικα, στις διάφορες συναντήσεις που έχει με τεχνοκράτες, υπογραμμίζει την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εκποιήσεις.

Έχει γίνει πλέον περισσότερο από φανερό ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να πωλούν πακέτα δανείων που θα οδηγήσει σε μαζικό ξεσπίτωμα. Αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψουμε» σημειώνει το ΑΚΕΛ.

**