Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών F-16 πάνω από τα Ιμια

Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών F-16 στο Αιγαίο, υπήρξε νωρίτερα σήμερα όταν ο νέος Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατευθυνόμενος προς την Κρήτη με ελικόπτερο, πέταξε στο θαλάσσιο χώρο πάνω από τα Ίμια, και έριξε στεφάνι από αέρος στη μνήμη των τριών Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν το 1996.ÐÏËÙÍÉÊÁ ÊÁÉ ÅËËÇÍÉÊÁ F16 ÁÓÊÇÓÇ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν στα ραντάρ του ελληνικού στρατού 2 τουρκικά F-16 μόλις έγινε η ρίψη του στεφάνου από τον κ. Καμμένο, και αμέσως δόθηκε εντολή να απογειωθούν 2 ελληνικά πολεμικά ιδίου τύπου, για να αναχαιτιστούν τα τουρκικά και να συνοδεύσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ελληνα Υπουργό.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος πέταξε προς την Κρήτη, όπου πρόκειται να παρευρεθεί σε τελετή και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του κρητικού καταδρομέα-αλεξιπτωτιστή Μανώλη Μικάκη, ο οποίος κατά τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αμέσως μετά την κατάρριψη από φίλια πυρά του μεταγωγικού Noratlas και τον θάνατο όλων, πλην ενός, επιβαινόντων στρατιωτών, βρέθηκε σε έναν άγνωστο χώρο τον οποίο κλήθηκε να υπερασπίσει με άλλους καταδρομείς.

Ο Μανώλης Μπικάκης, 20 χρονών τότε,, είχε στη διάθεσή του ένα πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως (ΠΑΟ) και κατάφερε να εξοντώσει μία ίλη τουρκικών αρμάτων και ένα τάγμα πεζικού του Αττίλα.