Κορωνοϊός: Κινδυνεύει να παραλύσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητας

Σε αγώνα δρομου βρίσκονται όλες οι ιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού 2833461

Μετά το κλείσιμο του Γ.Νοσοκομείου Λευκωσίας που τέθηκε σε καραντίνα για 48 ώρες και ακυρώθηκαν όλες οι επισκέψεις και τα ραντεβού των ασθενών κλείνει γι λόγους πρόληψης και η Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου. Σήμερα γιατροί και πανεπιστημιακοί υποστήριξαν το κλείσιμο σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ακυρώνεται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στην Αυστρία.

Λόγω των εξελίξεων  που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού. ακυρώνεται το ταξίδι του Πρροέδρου Αναστασιάδη στην Αυστρία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρούσε μετά το μεσημέρι για τη Βιέννη, όπου αύριο θα τύγχανε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν και την Πέμπτη θα συναντούσε τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ.

Κλειστά τα σχολεία μέχρι 15 Μαρτίου στα κατεχόμενα

Όλα τα σχολεία, «δημόσια» και ιδιωτικά, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα κλείσουν στα κατεχόμενα μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου ενώ συνεχιζόταν το έκτακτο «υπουργικό συμβούλιο» και αφού μίλησε με το «συμβούλιο προγραμματισμού, αξιολόγησης, διαπίστευσης και συντονισμού ανώτερης εκπαίδευσης». Το μέτρο αφορά από νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι και τα πανεπιστήμια.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι λόγω της κατάστασης, οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά θα παραταθούν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται συστάσεις προς το ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό προσωπικό να ακυρώσει ή αναβάλλει ταξίδια στο εξωτερικό, αναβάλλονται συνέδρια και συνεδρίες που επρόκειτο να γίνουν στα κατεχόμενα στον τομέα της εκπαίδευσης, τα τμήματα ιατρικής και υγείας των «πανεπιστημίων» θα συνεργαστούν με το «δημόσιο» στην παροχή υπηρεσιών, η προσωρινή εργασία εξάσκησης φοιτητών σε ξενοδοχεία αναβάλλεται, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις σχολείων.

Ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις ο ΔΗΣΥ

Την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων του κόμματός του στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Τορναρίτης είπε παράλληλα πως ο πανικός είναι χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις περιόδους.

«Η πραγματικότητα είναι δεδομένη και υπάρχουν κρούσματα και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που θέλω να πω και αυτό που εμείς συστήνουμε είναι αυτοκυριαρχία και αυτοσεβασμός», είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να σεβαστούμε και τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, με το να εφαρμόσουμε στην πράξη της οδηγίες και συμβουλές του Υπουργείου Υγείας, που είναι και σε συντονισμό με την Επίτροπό Υγείας της ΈΕ και του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.

Ακύρωση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων αναμένεται να ανακοινώσουν και άλλα οργανωμένα σύνολα