Άσαντ:Οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία θα διεξαχθούν στις 13 Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι βουλευτικές εκλογές της χώρας θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί σε κάθε περίπτωση.Syria-assad-735x400

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες. Θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως, ό,τι και να γίνει», ανέφερε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας, Rossiya 24.

Την Τρίτη, ο Σύριος πρόεδρος ανακοίνωσε την διαξαγωγή εκλογών στις 13 Απριλίου, με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στη χώρα να διεξάγεται το 2016, όπου 3.500 υποψήφιοι αγωνίζονταν για 250 έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας.

Η αναγγελία του προέδρου της Συρίας, έρχεται σε μια περίοδο που οι εντάσεις στη Συρία έχουν κλιμακωθεί έντονα, ειδικά στη βόρεια επαρχία της πόλης Ιντλίμπ.

Συγκρούσεις στην Ιντλίμπ

Η ένταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας κλιμακώθηκε μετά την επιθετικότητα των τοπικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ κατά θέσεων της συριακής κυβέρνησης, κάποιες φορές υπό την κάλυψη τουρκικών πυρών.

Οι δυνάμεις της Δαμασκού απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις με Τούρκους στρατιώτες να παγιδεύονται σε διασταυρούμενα πυρά.

Η Τουρκία δεσμεύτηκε να απαντήσει στην επίθεση κατά των δυνάμεών της και ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» που όπως ισχυρίζεται έχει στόχο να υποχρεώσει σε υποχώρηση τον συριακό στρατό από τις θέσεις του που καθορίζονται με τις συμφωνίες του Σότσι.