Φήμες ότι οι οι ΗΠΑ έστειλαν στη βάση Ιντζιρλίκ πυραύλους Patriot

Σύμφωνα με το ahvalnews, το περιοδικό των ΗΠΑ Forbes, φιλοξένησε άρθρο Τούρκου δημοσιογράφου, σύμφωνα με το οποίο οι πυροβολαρχίες Patriot που ζήτησε η Τουρκία από τις ΗΠΑ ήδη έχουν φθάσει από την Ευρώπη και ξεφορτώθηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.

Το άρθρο του Melik Kaylan που δημοσιεύει το Forbes, οι Πάτριοτ μεταφέρθηκαν στην Τουρκία μετά από προσωπική απόφαση του Τραμπ να παράσχει βοήθεια στην Ερντογάν.heres-the-russian-jet-thats-terrorizing-syrias-anti-assad-rebels

Ο Kaylan μεταξύ άλλων λέει στο άρθρο του:

“Με βάση μη διασταυρωμένη πληροφορία που έλαβα από Τούρκο δημοσιογράφο, οι πυροβολαρχίες Patriot έχουν ξεφορτωθεί στη βάση του ΝΑΤΟ, στο Ιντζιρλίκ. Αυτό είναι μια κίνηση που έγινε μετά από έντονες διαβουλεύσεις, που δεν οδηγεί πουθενά. Είναι πιθανό ότι οι Αμερικανοί δεν θα πυροδοτήσουν αυτούς τους αντιαροπορικούς πυραύλους, ενώ η εκπαίδευση των Τούρκων θα χρειαστεί χρόνο”.

Ο δημοσιογράφος İbrahim Haskoloğlu, έγραψε για το ίδιο θέμα σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter ότι

“Πέντε μεταφορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου Globemaster απογειώθηκαν από τη βάση Ramstein της Γερμανίας και  πετούν προς την Τουρκία. Λέγεται ότι είναι πιθανόν να μεταφέρουν Patriot. Αν υπάρχει εξέλιξη θα επανέλθω”.

Σε επόμενη ανάρτηση ο Haskoloğlu λέει:

“Τα μεταφορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ μόλις εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και έκλεισαν προκειμένου να μην είναι ορατά στα ραντάρ. Τα αεροσκάφη μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί από το σύστημα των ραντάρ. Δεν υπάρχει διασταυρωμένη πληροφορία αν πήγαν στο Ιράκ ή κάπου αλλού.  Τα αεροσκάφη ήλθαν στη Γερμανία από τη βάση των ΗΠΑ Joint Base Andrews. Αν υπάρξει εξέλιξη θα επανέλθω. Είναι πλέον σίγουρο ότι τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Ιράκ”.

Βομβαρδιστικά έπληξαν τουρκική φάλαγγα

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη επέδραμαν κατά τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο συριακός Στρατός εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού κατά στρατιωτικής φάλαγγας της Τουρκίας στις πόλεις  Ihsem και Al Baara στην  επαρχία της Ιντλίμπ.Αμέσως μετά ρωσικά αεροσκάφη προχώρησαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς της al Baara ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονταν φάλαγγα του τουρκικού Στρατού με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Οι βομβαρδισμοί είναι άγνωστο εάν είχαν ως στόχο τις τουρκικές δυνάμεις, ή τις δυνάμεις των ανταρτών που βρίσκονταν μέσα στην πόλη al-Baara ή εντάσσονταν στο γενικότερο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων της Ρωσίας κατά των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλιμπ.

Απειλούν με καταρρίψεις ρωσικών αεροσκαφών οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι αναφέρουν ότι αποστέλλονται στη βόρεια Συρία α/α συστήματα SHORADS τύπου Atilgun τα οποία φέρουν δύο τετραπλούς εκτοξευτές Stinger με εμβέλεια 8 χλμ. απειλώντας ότι θα καταρρίπτουν οποιοδήποτε αεροσκάφος θα απειλεί τις δυνάμεις τους.