Ποτάμι και ΚΚΕ: Ούτε στήριξη, ούτε ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετοι στην παροχή στήριξης ή ανοχής σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, φαίνεται να είναι το Ποτάμι και το ΚΚΕ.newego_LARGE_t_1101_54456536_type12713

Συγκεκριμένα, ούτε ανοχή, ούτε στήριξη πρόκειται να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι, όσο είναι στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφέρουν στελέχη του κόμματος, έπειτα από την ανακοίνωση της συνεργασίας Τσίπρα – Καμμένου.
Το θέμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η συμμετοχή δηλαδή του Πάνου Κάμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ήταν «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος αποφάσισε τελικά να μην στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ, διαμηνύει ατύπως ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας.
Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως, έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αναφέρει ατύπως ο Περισσός, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.
Η κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό, αναφέρει ταυτόχρονα το ΚΚΕ.