Πρόσκληση Ολάντ σε Τσίπρα να επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι

«Η Γαλλία στο πλευρό  της Ελλάδας» δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να «επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι» κάλεσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της», προκειμένου να ξαναβρεί «τον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης», επεσήμανε ο Ολάντ στον κ.Τσίπρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.newego_LARGE_t_1101_54344665_type12713
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα θερμός στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Τσίπρα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου.
Θα είναι η πρώτη Σύνοδος Κορυφής για τον κ. Τσίπρα.
Ο κ. Ολάντ άφησε σαφώς να εννοηθεί στον κ. Τσίπρα ότι η Γαλλία τηρεί θετική στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στο αίτημά του για νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνομιλήσει με τον Ολάντ πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ ήταν από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες που τηλεφώνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής στον κ.Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Του υποσχέθηκε μάλιστα να συνεργαστεί μαζί του για την προώθηση της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην ευρωζώνη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής η γαλλική προεδρία, αναφέρεται ότι ο Ολάντ εξέφρασε «την επιθυμία του να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, προς όφελος της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην ευρωζώνη, μέσα στο πνεύμα της προόδου, της αλληλεγγύης και της ευθύνης που βρίσκονται στην καρδιά των ευρωπαϊκών αξιών που μοιραζόμαστε».