Κατά μέτωπο επίθεση Βενιζέλου εναντίον Γ.Παπανδρέου

 

Εξάγγειλε συνέδριο γενικής ανανέωσης

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον περιορισμό της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και, συνακόλουθα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Χρυσή Αυγή.ΕΚΛΟΓΕΣ 2015- ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Ε  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

«Για το θεσμικά και δημοκρατικά δραματικό γεγονός ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, υπάρχει ευθύνη έναντι του Έθνους και έναντι της Παράταξης. Ευθύνη με ονοματεπώνυμο που βαραίνει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, που πρόσθεσε ότι παρόλο που το κόμμα του συγκέντρωσε ένα ποσοστό ψήφων «μικρό και ανεπαρκές», άντεξε σε πολλές πιέσεις και αντιξοότητες, και κυρίως «στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση της παράταξης χωρίς πολιτικό λόγο. Για ένα καπρίτσιο. Για κάποιες προσωπικές εμμονές που πλήρωσαν πανάκριβα και το ΠΑΣΟΚ και η χώρα», αναφερόμενος πάλι, ευθέως, στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν πετύχαμε δυστυχώς, εξ αιτίας αυτού του λόγου, το στόχο μας να βρεθούμε στη τρίτη θέση. Στόχος απολύτως εφικτός για την παράταξη, αν δεν είχε μεσολαβήσει το τελευταίο αυτό κτύπημα», κατέληξε κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επόμενη μέρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του, είπε ότι πλέον ο ρόλος του κόμματος θα είναι «από έξω».

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η θέση μας είναι τώρα πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το τεράστιο βάρος που σηκώναμε πέντε ολόκληρα χρόνια. Ελπίζω τώρα η αξιολόγηση του ελληνικού λαού να αρχίσει να γίνεται πιο δίκαιη για εμάς», είπε, κάνοντας ακολούθως μία προσωπική αναφορά:

“Στη πολιτική μου διαδρομή έχω αναλάβει, για λόγους εθνικούς και παραταξιακούς, μεγάλες ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν προσωπικά. Κατά μείζονα λόγο αναλαμβάνω τώρα πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί. Είχα την μεγάλη ευκαιρία και τη μέγιστη τιμή να πάρω μέρος, από την πρώτη γραμμή, στον πόλεμο της γενιάς μου για να μη καταστραφεί η Πατρίδα. Αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στην πολιτική διαδρομή ενός προσώπου”.

Τέλος, προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει συντεταγμένα και χωρίς καθυστερήσεις, σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου, σύγχρονου πολιτικού λόγου, όπως το χαρακτήρισε.

Όμως, επανερχόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε 20 μέρες πριν από τις εκλογές, είπε ότι στο συνέδριο όλα τα θέματα θα είναι ανοικτά, ακόμα και εκείνο της ηγεσίας, αλλά θα είναι, πρόσθεσε, «συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ έξωθεν, αφού το υπονόμευσαν αλύπητα έσωθεν, μετά το εγκατέλειψαν και παραμένουν, όπως είδαμε, αμετανόητοι».