Πούτιν-Σίσι συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη

O Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών αλλά και για την κατάσταση στη Λιβύη3197122

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συζήτησαν τηλεφωνικώς για την πλήρη αποκατάσταση των αεροπορικών υπηρεσιών, την κατασκευή του πρώτου σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Αιγύπτου και την κατάσταση στη Λιβύη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Συζητήθηκαν ορισμένα σχετικά θέματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης του μεγαλύτερου κοινού έργου – τη κατασκευή  πρώτου πυρηνικού σταθμού της Νταμπάγκα στην Αίγυπτο και την πλήρη αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Επίσης, συζητήθηκαν λεπτομερώς τα ζητήματα που αφορούν την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συντονισμό των δράσεων με σκοπό τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα. Τέλος, τονίστηκε και η σημασία των προσπαθειών διαμεσολάβησης της Γερμανίας και του ΟΗΕ στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας με τη συμμετοχή όλων των πλευρών της Λιβύης», σημείωσε το Κρεμλίνο.