Η Ρωσία προειδοποιεί την Βουλγαρία ότι θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη της

 

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη της από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.2094269

«Σίγουρα θα εξετάσουμε απαντητικά μέτρα, όπως ζητά η διπλωματία» ανέφερε.Η Βουλγαρία είχε αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τη Ρωσία την ανάκληση διπλωμάτη μετά από κατηγορίες για κατασκοπεία. Ο διπλωμάτης φέρεται να έχει φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Focus το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε από τη Ρωσία να ανακαλέσει διπλωμάτη μετά από δήλωση του εισαγγελέα της χώρας ότι το γραφείο του ήταν αποφασισμένο να κλείσει την έρευνα κατά του Ρώσου πολίτη που ήταν ύποπτος για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξαιτίας της διπλωματικής του θέσης.

Οι βούλγαροι εισαγγελείς πρόσφατα κατηγόρησαν τον Νικολάι Μαλίνοφ, πρόεδρο της Εθνικής Ρωσόφιλης Κίνησης στη Βουλγαρία, για κατασκοπεία για συγκεκριμένα ρωσικά ινστιτούτα και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών και για ξέπλυμα χρήματος που εστάλη από αυτούς.