Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Μεσόγειο, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης


Στην εκλογή του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D) ως Προέδρου της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, προχώρησαν οι συνάδελφοι του Ευρωβουλευτές στην πρώτη καταστατική συνεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα.imagew

Η Επιτροπή αυτή αποτελεί μια από τις 5 Μόνιμες Επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, η οποία στο σύνολο της αποτελείται από 280 μέλη. Όπως τόνισε στη συνεδρία ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, πρόκειται για την πλέον σημαντική Επιτροπή από τις πέντε. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Ευρωβουλευτής αναλαμβάνει Πρόεδρος Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Μεσόγειο.


Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση τουν συγχαίρει θερμά τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Μαυρίδη, για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Η Επιτροπή αυτή,αναφέρει,<< είναι μια από τις πέντε Μόνιμες Επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο και είναι η πλέον σημαντική Επιτροπή από τις πέντε.
Είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Ευρωβουλευτής αναλαμβάνει Πρόεδρος Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Μεσόγειο.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κώστας Μαυρίδης θα φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε με την εκλογή του, προς όφελος των λαών των χωρών της Μεσογείου και φυσικά του λαού της Κύπρου.>>