Τριήμερη κράτηση στους 9 ΑΠΟΕΛίστες χούλιγκαν

Συνολικά 9 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την τριήμερη κράτηση τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο Στάδιο.CNA_M7bfd7160e96248f7aaacf6f51b18e279

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τους, αφού αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς ότι συμμετείχαν στα έκτροπα που σημειώθηκαν στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, κατά τη διάρκεια των οποίων οπαδοί έθεσαν φωτιά σε καθίσματα, σε έξοδο κινδύνου και σε αποθήκη της καντίνας, ενώ έριξαν εναντίον αστυνομικών διάφορα αντικείμενα.

Εναντίον των 9 υπόπτων, ηλικίας 16 με 32 ετών, διερευνώνται 14 αδικήματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων, με την οχλαγωγία, την πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, τη μεταφορά επιθετικού όπλου, την επίθεση κατά αστυνομικών, την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, την παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, τη δημόσια εξύβριση αλλά και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα, τα 6 λεωφορεία που μετέφεραν 150 φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, οδηγήθηκαν εντός του σταδίου και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους επιβαίνοντες, από τους οποίους συνελήφθηκαν τόσο οι εννέα, όσο και άλλα 32 πρόσωπα για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια εξασφάλισης επαρκούς μαρτυρίας για την προσαγωγή τους στο δικαστήριο.

Από τις έρευνες στα λεωφορεία εντοπίστηκαν αριθμός φωτοβολίδων, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μια αλυσίδα μήκους 3 μέτρων, μια σφεντόνα, μεταλλικοί σπαστήρες καθώς και ένα τσαντάκι που περιείχε ποσότητα καπνού και ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Σημαντικό επίσης στοιχείο στη σύλληψη των εννέα, θεωρήθηκε και το γεγονός ότι τα άτομα αυτά είχαν βρεγμένα ρούχα, καθώς λίγο νωρίτερα η πυροσβεστική αναγκάστηκε, με τη χρήση νερού, ν` απωθήσει οπαδούς που την εμπόδιζαν να κατασβήσει τη φωτιά σε συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας.

Αναφέρθηκε ακόμη πως για άλλα 32 πρόσωπα που συνελήφθηκαν, γίνεται προσπάθεια σύνδεσης τους με τα επεισόδια, μέσα και από την εξέταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του σταδίου, ενώ ένα πρόσωπο που αναγνωρίστηκε, δεν εντοπίστηκε και καταζητείται.

Η υπεράσπιση αρχικά έφερε ένσταση σε σχέση με το χρόνο κράτησης που ζητούσε η Αστυνομία, ενώ στην πορεία έφερε ένσταση γενικότερα για την κράτηση των υπόπτων, αφού όπως υποστήριξε, από την κατάθεση του ανακριτή διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει επαρκής σύνδεση τους με τα αδικήματα, κάνοντας επίσης λόγο για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς της Αστυνομίας και για αλλότρια συμφέροντα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για την 4ήμερη κράτηση των υπόπτων και έκρινε πως ο χρόνος των 3 ημερών είναι ικανοποιητικός για τη συμπλήρωση των αστυνομικών ανακρίσεων.