Στις 2 Μαρτίου οι πιλοτικές υποθέσεις μετόχων της Λαϊκής γα το κούρεμα

Laiki Bank replaced by Bank of Cyprus in NicosiaΣτις 2 Μαρτίου 2015 αναμένεται να δώσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου περαιτέρω οδηγίες όσον αφορά τις πιλοτικές υποθέσεις μετόχων της Λαΐκής εναντίον της απόφασης για το «κούρεμα».

Πρόκειται για 5 πιλοτικές υποθέσεις μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας αναφέρθηκε ότι εκ μέρους της Άντρης Αντωνιάδου, της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, δεν είχε καταχωρηθεί έγκαιρα η γραπτή αγόρευσή της πάνω στα προδικαστικά σημεία σε μια από τις υποθέσεις στην οποία ονομάζεται ως διάδικο μέρος και στις υπόλοιπες στις οποίες είναι ενδιαφερόμενο μέρος μαζί με την Cyprus Popular Bank γεγονός που εμπόδισε τους αιτητές να καταχωρήσουν με τη σειρά τους τις δικές τους προδικαστικές αγορεύσεις.

Η δικηγόρος της Λαϊκής απολογήθηκε και ζήτησε άδεια να καταχωρήσει την αγόρευσή της σήμερα, η οποία και της δόθηκε.

Απευθυνόμενος στους αιτητές, ο Προεδρεύων της Ολομέλειας Γεώργιος Ερωτοκρίτου τους ρώτησε αν έχοντας δει την απόφαση που εκδόθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2014 για τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου έχουν κάτι να πουν επ` αυτού.

Το Ανώτατο είχε κρίνει στις 9 Οκτωβρίου όσον αφορά τις προσφυγές των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου ότι αφορά θέμα ιδιωτικού δικαίου και ότι το ίδιο δεν έχει αρμοδιότητα να τις εξετάσει.

Κάποιοι εκ των δικηγόρων ζήτησαν χρόνο για να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους, ενώ άλλοι δήλωσαν την ετοιμότητά τους να επιχειρηματολογήσουν ενώπιον του δικαστηρίου εφόσον δουν και τη νέα αγόρευση.

Οι δικηγόροι που παρουσιάστηκαν εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, οι γραπτές αγορεύσεις των οποίων έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό, δήλωσαν ότι προτίθενται να εισάγουν το θέμα της απόφασης για τις υποθέσεις των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στην προφορική επιχειρηματολογία τους ενώπιον του δικαστηρίου.

Την απόφαση αυτή θα επικαλεστούν και οι δικηγόροι της Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαΐκής.

Η Ολομέλεια έδωσε οδηγίες να δοθεί χρόνος έξι εβδομάδων για προετοιμασία των μερών.

Η υπόθεση «ορίζεται για οδηγίες στις 2 Μαρτίου 2015, στις 12.00», ανέφερε ο Δικαστής Ερωτοκρίτου.