Την παραίτηση της από το ΔΝΤ υπέβαλε η Λαγκάρντ

Εχει προταθεί να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την αποχώρηση του νυν προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

 

Την παραίτησή της υπέβαλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη.Η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Σεπτεμβρίου.236446

Η κ. Λαγκάρντ έχει προταθεί να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την αποχώρηση του Μάριο Ντράγκι.

Η υποψηφιότητά της χρειάζεται υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ.

«Καθώς πλέον υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υποψηφιότητάς μου ως προέδρου της ΕΚΤ και τον χρόνο που θα χρειαστεί, έλαβα αυτήν την απόφαση προς το συμφέρον του Ταμείου, καθώς θα επιταχυνθεί η διαδικασία επιλογής του διαδόχου μου», σημείωσε.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ είχε ανακοινώσει στις 2 Ιουλίου ότι ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ντέιβιντ Λίπτον θα υπηρετήσει ως προσωρινός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντικαθιστώντας την Κριστίν Λαγκάρντ.

Τη Δευτερα, το CNBC μετέδωσε ότι το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ακούγεται, μεταξύ άλλων, για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο ίδιος σχολίασε με χιούμορ το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο Facebook, λέγοντας πως χρειάστηκε να συμβουλευτεί τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.