Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

 

Η αναστολή λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών έγινε είδηση στα οικονομικά δελτία των μεγαλύτερων δικτύων διεθνώς. Μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν αναφορά στην απόφαση των Βρυξελλών και όσα ακολούθησαν, φιλοξενώντας δηλώσεις από τη Λευκωσία. Αναφορά γίνεται και στις ιστοσελίδες των μεγάλων δικτύων, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter.04661__1eb5d4a2346b9ae75c5345c0247950e3_M

To BBC News στην ιστοσελίδα του στην ενότητα Business φιλοξενεί την είδηση με τίτλο “Cyprus Airways shuts down after order to repay state aid” και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία της φωτορεπόρτερ του ΚΥΠΕ Κάτιας Χριστοδούλου. Στην είδηση γίνεται παραπομπή και στην ανακοίνωση της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες.

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες φιλοξενεί και το Euronews.

Το αμερικάνικο δίκτυο Βusiness Insider φιλοξενεί ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου από τη Λευκωσία καθώς και σχετικά φωτογραφία με τίτλο ” Cyprus Airways stops flying after EU ruling”. Στην είδηση γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και στις δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών.

Το δίκτυο Bloomberg, με τίτλο “Cyprus Air $121.8 Million State-Aid Lifeline Blocked by EU” αναφέρεται στην δήλωση της Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό από τις Βρυξέλλες. Η είδηση φιλοξενεί και ανταπόκριση από την Λευκωσία με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το θέμα.

H είδηση για τον τερματισμό των πτήσεων των ΚΑ φιλοξενείται ακόμη στο αυστραλιανό ninemsn και στο yahoo news που αναμεταδίδουν την ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου. Και το Reuters αναφέρεται στο κλείσιμο της εταιρείας και φιλοξενεί ανταποκρίσεις από τη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες.

Η ιστοσελίδα The Globe and Mail του Καναδά αναμεταδίδει την είδηση από το Reuters, το ίδιο και το αμερικανικό ABC News.