Ο Χρίστος Ανδρέου ανέλαβε και επίσημα Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης του κοινού και των ΜΜΕ παρέλαβε σήμερα και επίσημα ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος Χρίστος Ανδρέου από τον απερχόμενο Εκπρόσωπο Αστυνόμο Β’ Ανδρέα Αγγελίδη.imagew

Στη Διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του νέου Εκπροσώπου, ο Αρχηγός της Δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης είπε πως η Αστυνομία εφαρμόζει συνειδητά τα τελευταία χρόνια, μια ενισχυμένη επικοινωνιακή πολιτική.

Όπως ανέφερε η δύναμη της επικοινωνίας είναι αδιαμφισβήτητη και ο ρόλος των ΜΜΕ καθοριστικός. Τόνισε πως βιώνουμε την εποχή του καταιγισμού πληροφοριών και της συνεχούς μετεξέλιξης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τώρα και Κοινωνικής Δικτύωσης, προσθέτοντας πως η Αστυνομία επιδιώκει και είναι δραστήρια σε όλα τα επίπεδα επικοινωνίας, γιατί θεωρεί τη διαχείριση της πληροφόρησης προς το κοινό, κεντρικό στοιχείο της σύγχρονης δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός συνεχάρη τον απερχόμενο και για 7 χρόνια Εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης για το έργο του. «Ενεργώντας κατευθείαν κάτω από την ηγεσία τριών Αρχηγών Αστυνομίας, έχει θέσει τη δική του σφραγίδα στη δημόσια επικοινωνία της Αστυνομίας. Ανταποκρίθηκε σε πολύπλοκα καθήκοντα, συντονίζοντας μια ομάδα ικανών συνεργατών στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, για να προβληθεί το έργο μας, όπως και τα γνωρίσματά μας, ως επαγγελματιών, αλλά και ως ανθρώπων», είπε.

Ο κ. Αγγελίδης αναλαμβάνει πλέον νέα καθήκοντα σε ένα κρίσιμο πόστο, ως Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας Πάφου. «Είναι ένα νέο πόστο ευθύνης για σένα ως Ανώτερος Αξιωματικός, που είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσεις με τον υψηλό επαγγελματισμό και την αφοσίωσή σου. Για τη σημαντική συνδρομή και προσφορά σου, σε ευχαριστούμε και σε συγχαίρουμε ταυτόχρονα», είπε ο Αρχηγός απευθυνόμενος στον κ. Αγγελίδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαηλίδης καλωσόρισε το νέο εκπρόσωπο Τύπου, Χρήστο Ανδρέου, στα καθήκοντά του και του ευχήθηκε, κάθε επιτυχία. «Στο πρόσωπο του Χρήστου, είμαι βέβαιος ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει την πορεία αναβάθμισης της υπεύθυνης επικοινωνίας και της πολύ καλής συνεργασίας με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους», είπε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Εκπρόσωπος είπε στη δική του παρέμβαση ότι από την πρώτη στιγμή είχε θέσει δύο κεντρικούς στόχους πρώτον, την αντικειμενική  ενημέρωση των πολιτών και δεύτερον την καλύτερη συνεργασία με τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους και άλλους συντελεστές τους.

«Με τη μικρή αλλά αποτελεσματική ομάδα συναδέλφων στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε την αναβάθμιση της επικοινωνίας αλλά και των εκδηλώσεων της Αστυνομίας, τους οποίους και ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. Αισθάνομαι ότι τρέξαμε στους ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή και πετύχαμε μεταξύ άλλων, ορισμένες καινοτομίες και αλλαγές για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία μας με τους πολίτες», είπε.

Αναφερόμενος στις καινοτομίες, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε μεταξύ άλλων την εφαρμογή «Αστυνομία Κύπρου» για τα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με ειδήσεις,  χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές  για το κοινό, τη σημαντική αναβάθμιση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στην αλλαγή στη συγγραφή αλλά και παρουσίαση των Δελτίων Τύπου, καθώς και στην αναβάθμιση των σημαντικών εκδηλώσεων της Αστυνομίας που γίνονται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.

«Όλα αυτά τα χρόνια ως Εκπρόσωπος Τύπου αισθάνομαι ότι καταφέραμε να καταστήσουμε την Αστυνομία πιο ανοιχτή στην κοινωνία μέσα από την υπεύθυνη και αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών, διασφαλίζοντας τον χαρακτήρα και την αποστολή μας ως σύγχρονος Οργανισμός στην υπηρεσία της κοινωνίας. Πετύχαμε να αναδείξουμε πολλές πτυχές του καθημερινού έργου της Αστυνομίας και να προβάλουμε τον ρόλο της και τα μέλη μας, ιδιαίτερα τους Αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εργάζονται με επαγγελματισμό και αφοσίωση. Αισθάνομαι ότι προσωπικά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να ανταποκριθώ σε πλήθος αιτημάτων των ΜΜΕ, καθημερινών και επίμονων, γιατί αυτό απαιτούσε και η δική σας δουλειά, ως δημοσιογράφων και η δική μας ως Αστυνομίας», είπε.

Στη δική του ομιλία ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου Χρίστος Ανδρέου είπε αρχικά πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας του έχει εμπιστευτεί την θέση αυτή. «Η τιμή για μένα γίνεται πλήρης πρόκληση στον τομέα της επικοινωνίας, γιατί παραλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν άξιο Αξιωματικό της Αστυνομίας και φίλο, τον Αστυνόμο Β΄ Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος για 7 χρόνια συνέβαλε στην αντικειμενική ενημέρωση των ΜΜΕ και των πολιτών, ανταποκρινόμενος με τον πιο υπεύθυνο τρόπο στον δύσκολο αλλά και σημαντικό αυτό ρόλο», είπε.

Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με μεθοδικότητα και προσήλωση μαζί με τους συνεργάτες του στο Γραφείο, ώστε μέσα από την προβολή του έργου της Αστυνομίας, να συμβάλουν στην αποκατάσταση του κύρους και της εμπιστοσύνης της με τους πολίτες.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει μια ουσιαστική, ειλικρινή, αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους λειτουργούς των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και έργο που επιτελούν προς την κοινωνία.

«Στόχος και προσδοκία  μου είναι, πρωτίστως, η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού στη βάση της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της δεοντολογίας. Αποτελεί καθήκον της Αστυνομίας και ταυτόχρονα σταθερή υποχρέωση για μένα ως Εκπροσώπου της, ο σεβασμός στην αλήθεια και στο δικαίωμα του πολίτη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση», είπε.

Ο κ. Ανδρέου είπε πως είναι ανοιχτοί στην πληροφόρηση αλλά και στην κριτική των Μέσων, όχι με αβασάνιστους αφορισμούς και ισοπέδωση. «Ας χειριστούμε τα γεγονότα, δίκαια και με αλληλοσεβασμό. «Από την πλευρά μου, σας λέω με ειλικρίνεια ότι θα εργαστώ με ήθος, αξιοπρέπεια και ευαισθησία και θα υπηρετήσω τις αξίες αυτές στην ενημέρωση. Σταθερά ανοιχτός προς τους δημοσιογράφους και στην ελεύθερη και καλόπιστη κριτική τους. Πιστεύω», κατέληξε, «ότι η συνεργασία όλων μας, τόσο της Αστυνομίας όσο και των ΜΜΕ, είναι ο δρόμος που εξυπηρετεί το συλλογικό όφελος της πολιτείας και της κοινωνίας μας».