Αλληλεγγύη:Η προειδοποίηση της Ε.Ε. δεν τερματίζει το γεωτρύπανο του «Πορθητή»

Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφερόμενο στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των ηγετων της Ε.Ε. για την Κύπρο τονίζει:imagew.aspx

«Η αυστηρή προειδοποίηση της Ε.Ε. προς την Τουρκία για την εισβολή της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τερματίζει τη λειτουργία του γεωτρύπανου του Πορθητή ούτε την πορεία εγκατάστασης του Γιαβούζ ανοιχτά της Καρπασίας.
Αυτά είναι τα ζητούμενα και αυτά αναμέναμε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη είχε στοχεύσει, και όχι ικανοποίηση επειδή η Ε.Ε. θα παρακολουθεί μαζί μας τα τουρκικά γεωτρύπανα, δυστυχώς μόνο από τις οθόνες αφού αποτρεπτική ισχύ δεν διαθέτουμε.
Η κυβέρνηση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» σε σχέση με τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. αφού επί μήνες διαβεβαίωνε τον κυπριακό λαό ότι έχει θωρακίσει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα, πέρα από φραστικές καταδίκες και «πανηγύρια» για αυτόνομες αναφορές και ξεχωριστές παραγράφους για την Κύπρο στο Κείμενο Συμπερασμάτων των ηγετών της Ε.Ε.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει σχέδιο. Τέτοιο που να οδηγήσει την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης σε λήψη μέτρων που πραγματικά θα αναγκάσουν την Τουρκία να αποσυρθεί από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.»