Το φανταστικό ανθρωπόμορφο τέρας του Τσέρνομπιλ

Οι κάτοικοι του Τσέρνομπιλ ισχυρίζονται ότι υπήρχαν πολυάριθμες αναφορές περί ενός αποτρόπαιου τρομακτικού φτερωτού πλάσματος με ένα μαύρο σώμα και κόκκινα μάτια λίγες ημέρες πριν από την καταστροφική έκρηξη.2866725

 

Ένα μυθικό ανθρωπόμορφο πλάσμα αναφέρθηκε ότι εθεάθη κατά την διάρκεια της καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, από στελέχη του εργοστασίου, λίγες μόλις ημέρες πριν την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ στη βόρεια Ουκρανία.

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν στο κτήνος αυτό αργότερα το όνομα Blackbird του Τσερνομπίλ, περιγράφοντας το ως έναν κακό οιωνό.

Εκείνοι που βρίσκονταν στην αίθουσα ελέγχου, αρκετά ατυχείς για να δουν το πλάσμα, που πιστεύεται ότι έφερε το μήνυμα της καταστροφής, στη συνέχεια υπέφεραν από εφιάλτες.

Ο Ρόμπερτ Μάξγουελ, ο μοναδικός αρχαιολόγος που έχει εργαστεί ποτέ στο χώρο του Τσερνομπίλ, ανέφερε στο News.com ότι άκουσε τις ιστορίες για το Blackbird από τους κατοίκους της περιοχής όταν εργάστηκε στη ζώνη αποκλεισμού. Πρόσθεσε ότι έχει πλέον γίνει «ένας από εκείνους τους μύθους που είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν είναι αληθινός, καθώς δεν υπάρχουν πλέον αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού – όλοι πέθαναν από μολύνσεις μετά την έκρηξη.

​Πολλοί, σύμφωνα με τον ερευνητή, πραγματοποίησαν παραλληλισμούς μεταξύ του Blackbird και του Mothman, ο οποίος, όπως λέει ένας θρύλος, ζει κάπου γύρω από το Point Pleasant στη Δυτική Βιρτζίνια και φέρεται να παρατηρήθηκε μεταξύ του Νοεμβρίου 1966 και του Δεκεμβρίου 1967, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας κατάρρευσης του Silver Bridge.

«Πολλοί πιστεύουν ότι ο Mothman, είναι ο προάγγελος της μοίρας, με τον ίδιο τρόπο που ο Banshee ήταν πρόγονος της μοίρας και του θανάτου σε πολλές Κελτικές κοινωνίες», παρατήρησε ο Μαξγουελ, ο οποίος ταξίδεψε δύο φορές στο Τσερνομπίλ.

Ωστόσο, εκτός από την αντίληψη ότι είναι κακός, υπάρχει και μια άλλη προοπτική για το πλάσμα, με ορισμένους να πιστεύουν ότι είναι ένα είδος ταξιδιώτη που επιστρέφει σε τρομακτικές σκηνές και απροσδόκητες καταστροφές:

«… Σαν ένας σκώρος που τραβιέται σε μια φλόγα, ο Mothman ή ο Blackbird απλά τραβιέται από την ενέργεια των καταστροφών», ισχυριζόταν ο Μάξγουελ, παραδεχόμενος ότι, ακόμη και αυτό προσθέτει στο μυστήριο.

Στις 26 Απριλίου 1986, μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τον τέταρτο αντιδραστήρα στο τεράστιο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ κοντά στην πόλη Πριπγιάτ της Ουκρανίας. Η πόλη εκκενώθηκε πλήρως δύο ημέρες αργότερα, με εκατοντάδες να πεθαίνουν από την πυρηνική μόλυνση, μήνες, ακόμη και χρόνια αργότερα.