Διάσωση δύο νεαρών γυναικών που έπεσαν σε χαράδρα στο Τρόοδος

H Αστυνομία προχώρησε σήμερα στην διάσωση δύο νεαρών γυναικών ηλικίας 19 και 14 χρόνων, οι οποίες έκαναν κατάβαση πλαγιάς με έλκηθρο στην περιοχή Τροόδουςimagew-2.aspx και έπεσαν σε χαράδρα βάθους 300 περίπου μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η πληροφορία για το ατύχημα των δύο γυναικών λήφθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής και αμέσως ειδοποιήθηκε η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ) λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας καθώς και αστυνομικός μέλος της ΜΑΕΠ, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή Τροόδους εκτός καθήκοντος.

Η 19χρονη, η οποία είχε τις αισθήσεις καθόλη τη διάρκεια της διάσωσης, παραλήφθηκε από το ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ η 14χρονη μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στο πόδι.

Σημαντική, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν και η δράση των μελών του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών που αποσυμφόρισαν την τροχαία κίνηση στην περιοχή Τροόδους, η οποία ήταν ιδιαίτερα πυκνή, για την γρήγορη και ασφαλή έλευση του ασθενοφόρου.