Πούτιν: Η ιδέα του Μακρόν για ευρωστρατό εκφράζει μια φυσική επιθυμία της Ε.Ε. για ασφάλεια

Φυσική και ξεκάθαρη επιθυμία της Ε.Ε. για ασφάλεια, χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την ιδέα του Μακρόν για δημιουργία ευρωστρατού. Ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίστηκε, ακόμη, την ελευθερία στα ΜΜΕ, τονίζοντας πως ο διαχωρισμός των Μέσων σε « καλά» και «κακά» δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία.1363496

Ο Ρώσος πρόεδρος, δήλωσε ότι η ιδέα του Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ευρωστρατού  δεν είναι νέα και τη χαρακτήρισε ως μία ξεκάθαρη και φυσική επιθυμία για ασφάλεια.

«Όσον αφορά την εναλλακτική (ιδέα) πανευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων, δεν είναι μια νέα ιδέα, τώρα ο πρόεδρος Μακρόν  την αναβίωσε, ένας πρώην πρόεδρος, ο Ζακ Σιράκ, μου είχε πει γι’ αυτό, τέτοιες ιδέες, όμως, υπήρχαν ακόμη και πριν απ’ αυτόν. Επί της αρχής, η Ευρώπη είναι ένας ισχυρός, οικονομικός σχηματισμός και γενικά είναι αρκετά φυσικό ότι θέλουν να είναι ανεξάρτητοι, αυτάρκεις και με κυριαρχία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι μία τέτοια ιδέα είναι «γενικώς μία θετική διαδικασία όσον αφορά την ενίσχυση της πολύ-πολικότητας στον κόσμο».

«Υπό αυτή την έννοια, οι θέσεις μας συμπίπτουν με τη Γαλλία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μιλώντας για τα ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το να δημιουργούνται λίστες με «καλά» και «κακά» Μέσα είναι απαράδεκτο και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δημοκρατία.

Αυτό που έχει σημασία, είπε ο Πούτιν, είναι «η ελεύθερη μετάδοση πληροφοριών».

«Εμείς πάντα γνωρίζαμε ότι η ελευθερία μετάδοσης πληροφοριών ήταν μία από τις βασικές δημοκρατικές αρχές, το ακούγαμε πάντα από τους δυτικούς συναδέλφους μας. Και η κατάρτιση διαφορετικών λιστών και η ίδρυση συμβουλίων που θα αποφασίζουν ποια ΜΜΕ είναι καλά και ποια κακά, είναι απολύτως απαράδεκτη κατά την άποψή μου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι ποια Μέσα θα εμπιστευτούν.

«Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε την αρχή της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία από τους παραλήπτες, τους πολίτες των χωρών μας, δεν πρέπει να περιορίζουμε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας τις πολιτικές και διοικητικές μας δομές. Εάν διαφωνούμε με κάτι, πρέπει να παρουσιάσουμε την άποψή μας, δίνοντας στους τηλεθεατές, ακροατές και χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να προβληματιστούν οι ίδιοι, να αποφασίσουν μόνοι τους τι είναι αλήθεια και τι παραποίηση», τόνισε ο Πούτιν.