Συμφωνία ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά S-400 υπέγραψαν Ρωσία και Ινδία

Μόσχα και Νέο Δελχί υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Ινδία. Το ρωσικό Triumph S-400 θεωρείται ένα σύστημα εδάφους – αέρος τελευταίας γενιάς ενώ έχει και μεγάλη εμβέλεια.

 

 

Συμφωνία ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 υπέγραψαν Ρωσία και Ινδία.1052456

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για την προστασία των σημαντικότερων πολιτικών, διοικητικών, οικονομικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων από αεροπορικές επιθέσεις, από τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς υπό συνθήκες στρατιωτικής και ραδιοηλεκτρικής αντίστασης.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, υπό οποιεσδήποτε γεωγραφικές και καιρικές συνθήκες, καθώς και υπό έντονη ηλεκτρονική αντίσταση.

Οι S-400 αναπτύχθηκαν από το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Αλμάζ, που τώρα ονομάζεται JSC NPO Αλμάζ. Δημιουργήθηκαν με βάση τα συστήματα αεράμυνας των S-300, αλλά έχουν αρκετά καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, την περιοχή κάλυψης αλλά και όσον αφορά πολλούς άλλους στόχους. Αρχικά, το σύστημα είχε ονομαστεί S-300PM3.

Η δομή του συστήματος Triumph S-400 περιλαμβάνει ένα κέντρο ελέγχου με ένα σύστημα εντοπισμού μέσω ραδιοκυμάτων, μέχρι έξι συστήματα αεράμυνας (κάθε σύστημα περιλαμβάνει έναν σταθμό ραντάρ και μέχρι 12 συστήματα εκτόξευσης με κατευθυνόμενους πυραύλους εδάφους-αέρα δύο τύπων) και πρόσθετα εργαλεία: ραντάρ παντός υψομέτρου και φορητό πύργο κεραίας.

Όλα τα στοιχεία του συστήματος Triumph έχουν αναπτυχθεί με άξονα τα τελευταία επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Όλες οι διαδικασίες μάχης των S-400 είναι αυτοματοποιημένες: ανίχνευση, διαδρομή, συνοδεία, κατανομή στόχων μεταξύ συστημάτων αεράμυνας, κλείδωμα στόχων, παρακολούθηση και αναγνώριση, επιλογή ενός τύπου πυραύλου, προετοιμασία πυραύλων για εκτοξεύσεις, εκτοξεύσεις, παρακολούθηση πυραύλων καθώς και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκτόξευσης.