Τροποποίηση της απόφασης της 4ης Ιουλίου για την Παιδεία αποφάσισε το Υπουργικό



Τροποποίηση της απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της απασχόλησης των εκπαιδευτικών αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία για τα θέματα της παιδείας, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας imagew-1.aspxΝίκου Αναστασιάδη.

Τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει εφ’ όλης της ύλης το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Ο Εκπρόσωπος είπε πως η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι οι σημερινές αποφάσεις θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα από τις εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο.

Η ΟΛΜΕΚ τις συζητά την Τετάρτη 

Οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που σχετίζονται άμεσα με την κρίση στον χώρο της εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους αναφέρει ότι αύριο θα συγκληθεί η Γραμματεία της οργάνωσης προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της Γραμματείας θα βρίσκονται και οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου,  που σχετίζονται άμεσα με την κρίση στον χώρο της εκπαίδευσης», προσθέτει.

Σημειώνει ότι η ΟΕΛΜΕΚ  θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, «έτσι ώστε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας, να προσδιοριστούν και τα αμέσως επόμενα βήματα».

«Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα στον χώρο της εκπαίδευσης  έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ότι ο διάλογος είναι η μόνη επιβεβλημένη οδός για εξεύρεση λύσεων», κατέληξε.