Το ΑΚΕΛ επιμένει στην αναστολή του νόμου για εκποιήσεις

Το ΑΚΕΛ  με δήλωση του εκπροσώπου  του καταγγέλλει  ότι οι  μέχρι σήμερα ενέργειες της Κυβέρνησης στο θέμα των εκποιήσεων φανερώνουν ότι δεν έχει καμία πρόθεση για την ουσιαστική προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.ΦΟΡΟΣ-ΑΚΙΝΗΤΑ-660x419

Παράλληλα επισημαίνει  ότι «η αργοπορία στην ετοιμασία του νομοθετικού πλαισίου για την αφερεγγυότητα και οι τακτικισμοί που η κυβέρνηση ακολουθεί για υπονόμευση της προσπάθειας των Κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις, αποτελούν απόδειξη ότι πρωτεύων στόχος των κυβερνώντων είναι η προστασία των συμφερόντων των τραπεζών.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν ξεκάθαρα στην ενθάρρυνση των επενδύσεων από κερδοσκοπικά ταμεία στον τραπεζικό τομέα, δεσμευόμενη για την κατοχύρωση της δυνατότητας μαζικής πώλησης δανείων, ώστε αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να πετύχουν ψηλά ποσοστά κέρδους, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους ομολογούν».

Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει  ότι , «εξ υπαρχής προειδοποίησε για τους τεράστιους κινδύνους από πιθανή μαζική πώληση τραπεζικών δανείων σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ντόπιους ή ξένους. Γι αυτό από κοινού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουμε σοβαρή ευθύνη να αποτρέψουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αναστέλλοντας κατ’ αρχή την εφαρμογή ισχύος της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και επαναφέροντας στη συνέχεια το ουσιαστικό δίχτυ προστασίας των μικρο- οφειλετών, θυμάτων της τραπεζικής κρίσης».

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει  την πρόταση του ΑΚΕΛ 

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της αναφέρει  ότι  στηρίζει την Πρόταση του ΑΚΕΛ για αναστολή της εφαρμογής του Νόμου για τις Εκποιήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου του 2015 για να τεθεί η Κυβέρνηση ενώπιων των ευθυνών της και να τερματίσει την εκβιαστική  πρακτική που ακολουθεί. Δεν μπορεί, τονίζεται στην ανακοίνωση , να κωλυσιεργεί ο Υπουργός Οικονομικών, να μην απαντά στην  επιστολή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και ταυτόχρονα να φέρνει τη Βουλή προ τετελεσμένων και εκβιαστικών χρονοδιαγραμμάτων.

Η  Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνει  ότι το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας πρωτίστως πρέπει να  περιλαμβάνει :

1-    Την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης και των ευάλωτων ομάδων

2-    Τη δυνατότητα σε βιώσιμες επιχειρήσεις να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν σαν δρώσες οικονομικές μονάδες προς όφελος των πιστωτών τους αλλά και της οικονομίας ως συνόλου.

3-    Να επαναφέρει  την  εμπιστοσύνη στο Τραπεζικό μας σύστημα

4-    Να εξισορροπεί τα δικαιώματα δανειστών και δανειζομένων.