Νέα στοιχεία για το φονικό στο Στρόβολο

 

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.imagew.aspx

Η νεκροτομή επί των σορών των θυμάτων ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 και γίνεται από την Ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου.

Δηλώσεις για την υπόθεση θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία «προτρέπει όλα τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών, σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση».

«Καλούνται, επίσης, όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τη δημοσιοποίηση ονομάτων, καθώς και πληροφοριών σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων, ενώ για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για την υπόθεση να ακολουθούν την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου».

Νεκροί είναι καθηγητής ιδιωτικού σχολείου και η σύζυγος του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική μαρτυρία αναφερόταν σε δύο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία και είπαν στον ανήλικο γιο του ζεύγους, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην οικία, ότι δεν θα του κάνουν κακό.

Ακολούθως ο γιος του ζεύγους βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Ωστόσο, από τις αρχικές έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιανδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία. Το ζεύγος φαίνεται να φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Σύσταση Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σε σύσταση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβαίνει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου όπως αποφεύγουν τη δημοσίευση ή αναπαραγωγή φωτογραφιών ή άλλων πληροφοριών, οι οποίες άμεσα ή έμμεσα, μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του παιδιού του ζεύγους, που βρέθηκαν δολοφονημένοι τα χαράματα στην οικία τους, στο Στρόβολο.

«Περιήλθε στην αντίληψή μου ότι, σε πολλά δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σήμερα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβάνονταν πληροφορίες που άμεσα ή έμμεσα προσδιόριζαν την ταυτότητα του παιδιού του δολοφονηθέντος ζεύγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτρόπου.

Προστίθεται ότι «όπου εντοπίσαμε τέτοιες πληροφορίες, για προστασία του παιδιού και με σκοπό την άμεση παρέμβαση, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με συντάκτες και δημοσιογράφους των μέσων αυτών και τους ζητήσαμε να τις αφαιρέσουν».

«Με αυτή την ανακοίνωση και ενόψει του ότι οι έρευνες της Αστυνομίας είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, καλώ και επισήμως τα μέσα ενημέρωσης, όπως αποφεύγουν τη δημοσίευση ή αναπαραγωγή φωτογραφιών ή άλλων πληροφοριών οι οποίες, άμεσα ή έμμεσα, μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του παιδιού», σημειώνεται.