Ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ καλεί τον Φαίδωνος να καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία

«Έχω μιλήσει με τον Δήμαρχο Πάφου και του ζήτησα να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στην Αστυνομία, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι κατηγορίες και να μην πλανώνται ψίθυροι “, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού. 

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες Φαίδωνος και δεν γνωρίζει σε ποιους απευθύνονται.Ï Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò ôçò Ê.Å. ôïõ ÁÊÅË ¢íôñïò Êõðñéáíïý óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ãéá ôçí óõæÞôçóç ôïõ Êñáôéêïý Ðñïûðïëïãéóìïý ôïõ 2015, Ëåõêùóßá 15 Äåêåìâñßïõ 2014.

Όπως είπε, “ο σωστός δρόμος είναι αυτός της κατάθεσης στις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε οι καταγγελίες να διερευνώνται προτού κάποιος μιλά δημόσια για κάτι”. Όπου υπάρχουν ευθύνες να απονέμονται, να μην ξεκινάμε αντίθετα, τόνισε.
Σε σχέση με το κατά πόσο ο ίδιος προχώρησε σε ανακαίνιση, εξοχικής κατοικίας  είπε ότι διατηρεί ένα σπίτι στις Αρόδες, το οποίο, όπως είπε, είναι μικρό και το μόνο που έκανε είναι ότι άλλαξε την πόρτα και τα παράθυρα και ένωσε το αποχωρητήριο με το υπόλοιπο σπίτι γιατί πριν δεν ήταν ενωμένο. Επεσήμανε ότι τη δουλειά την έκανε ο συμπέθερος του μαζί με ένα άλλο άτομο, ενώ τα υλικά τα αγόρασε ο ίδιος και τους τα πήρε.
Ανέφερε  ότι καμιά σχέση δεν έχει με τις καταγγελίες Φαίδωνος, ο οποίος στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ έκανε αναφορά για δύο αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι βαρυνονται ο μεν πρώτος για χρηματισμό και ο μεν δεύτερος για φοροδιαφυγή.
Άτυπο έγγραφο Γκουτέρες
Εξάλλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κυπριακό ανέφερε  ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού, καθώς, αν γνώριζε, από την πρώτη στιγμή θα κατηγορούσε τεκμηριωμένα τον Νίκο Αναστασιάδη και θα έκανε επίκληση στην ύπαρξη του εγγράφου αυτού.
Υποστήριξε, επίσης, ότι υπάρχει καταγεγραμμένο σε έγγραφο το πλαίσιο Γκουτέρες, μετά από διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των πλευρών. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Έιντε κατέγραψε επακριβώς το πλαίσιο αυτό.
Ο Άντρος Κυπριανού ερωτηθείς   αν αποδέχεται το ΑΚΕΛ εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα απάντησε αρνητικά λέγοντας : “Τόσο ο Εζεκίας Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Χριστόφιας όσο και εγώ, λέγαμε ότι χώρα που θέλει να είναι κυρίαρχη, δεν μπορεί να κηδεμονεύεται από κανένα.
Ο Καραμανλής, μετά από τοποθέτηση του Χριστόφια, είχε πει ότι “Η Ελλάδα δεν θέλει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη”, τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι “δεν δεχόμαστε ούτε εγγυήσεις ούτε επεμβατικά δικαιώματα”.
Αυτό για το οποίο κατηγορούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε στο Crans-Montana. Επεσήμανε ότι το έγγραφο Γκουτέρες θα ήταν η Συνθήκη Εφαρμογής που θα αντικαθιστούσε τη Συνθήκη Εγγυήσεων.