Σιβηρία:Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σουργκούτ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου ένας νεαρός τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους, μετέδωσε το “πρακτορείο” Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.imagew-1.aspx

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας νωρίτερα έκαναν γνωστό ότι ο δράστης, ένας κάτοικος της περιοχής γεννημένος το 1994, σκοτώθηκε από αστυνομικούς και ότι αντιμετωπίζουν το συμβάν ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας ,ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας αναγνωρίστηκε, και  ότι δεν αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια.

“Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση” που ερευνούν οι αρχές, ανέφερε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας που τραυμάτισε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής.

Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο