Ο πρόεδρος ΕΛ.Α.ΖΩ καταγγέλλει:Θα μεταφέρουν ραδιενεργά απόβλητα δίπλα στο Κρατικό Ογκολογικό!!!

Στόχος, όπως υποστηρίζει η διάλυση του Κρατικού Ογκολογικού και ίσως του Νοσοκομείου

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α.ΖΩ. Χρ. Ανδρεου  με ανακοίνωση του την περασμένη βδομάδα καταγγέλλει τα πιο κάτω

Στις 3 Δεκεμβρίου 2009 καταγγείλαμε δημόσια ότι μπουλντόζες Μπολντόζες καταστρέφουν τα ακτινοθεραπευτικάστο παλιό Νοσοκομείο Λευκωσίας καταπλάκωσαν «κατά λάθος» και κατέστρεψαν 2 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα κοβαλτίου αξίας €1εκ. και ότι εξαφανίστηκε τρίτο μηχάνημα, το μηχάνημα επιφανειακής ακτινοβολίας ΡΑΝΤΑΚ, αξίας €300.000. Αργότερα το καταγγείλαμε στο Αρχηγείο Αστυνομίας καθώς και στο γραφείο του Γεν. Εισαγγελία. Δυστυχώς τίποτε δεν έγινε, όλοι τηρούσαν άκρα του τάφου σιωπή. Αργότερα μάθαμε ότι πριν καταστρέψουν με μπουλντόζες τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα κοβαλτίου για να μην μεταφερθούν στο Νέο Νοσοκομείο και γίνει Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό, έβγαλαν τις 2 πηγές κοβαλτίου και τις φύλαξαν, αλλά δεν μας έλεγαν πού. Πέρσι το 2016 καταγγείλαμε ξανά την υπόθεση στο Γεν. Εισαγγελέα μέσω δικηγορικού γραφείου και η απάντηση ήταν… δεν βρήκαν τίποτε μεμπτό! Καταστροφή ή και εξαφάνιση €1.3 εκ. κρατικής περιουσίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
Σήμερα είδαμε στην εφ. Φιλελεύθερος κάτω από τον τίτλο: «Ιδιώτες φρουροί για ραδιενεργά απόβλητα», ότι τις πηγές κοβαλτίου, που είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο που βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου, τις έχουν φυλάξει σε ένα κοντέινερ και τις έβαλαν κάπου στο περίχωρο του Νέου Νοσοκομείου. Τώρα, ύστερα απο 9 χρόνια, η Αστυνομία θυμήθηκε και ζήτησε να υπάρχει φρούρηση για λόγους ασφάλειας μέχρι να πάνε τα ραδιενεργά απόβλητα σε κάποιο μέρος πιο ασφαλές. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, για την «ασφάλεια» θα διαμορφωθεί χώρος εντός του υπογείου του Νοσοκομείου, μέσα σε 2 μήνες! Ο χώρος αυτός είναι δίπλα ακριβώς κι εφάπτεται με τα Εξωτερικά Ιατρεία του Ογκολογικού του ΓΝ Λευκωσίας, όπου από πάνω είναι στο ισόγειο είναι το Τμήμα Παραπληγικών και στον 1ον όροφο ο Ογκολογικός Θάλαμος!!!!!!!
Οι αθεόφοβοι, αντί να μετακινήσουν τα ραδιενεργά απόβλητα μακριά από το Νοσοκομείο και να τα πάρουν κάπου απόμακρα και ασφαλισμένα ή να τα στείλουν στο εξωτερικό, όπως κάνουν και με άλλα ραδιενεργά απόβλητα, θα τα βάλουν μέσα στο Νοσοκομείο δίπλα από τους Καρκινοπαθείς και τους Παραπληγικούς ώστε σιγά-σιγά να διαλύσουν πρώτα το Ογκολογικό Τμήμα και ίσως και το Τμήμα Παραπληγικών με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ή καλύτερα να διαλυθεί το Γεν. Νοσοκομείο!!!
Αυτό είναι εσκεμμένη εγκληματική ενέργεια ανεγκέφαλων που για χρόνια τώρα απαιτούν τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών Υπηρεσιών και ίσως και του Κρατικού Νοσοκομείου, για δικούς τους οικονομικούς στόχους και βρίσκουν «καλοθελητές» κρατικούς λειτουργούς και ίσως και πολιτικούς να τους εξυπηρετήσουν. Εκπλήττομαι καταρχήν που η Βουλή αγόγγυστα και στο άψε σβήσε ενέκρινε αυτή τη μετακίνηση αλλά η μεγαλύτερη έκπληξή μας είναι ότι το Υπ. Υγείας έστειλε εκπρόσωπό του στη Βουλή για να πείσει τη Βουλή να αποδεσμεύσει άρον-άρον το σχετικό κονδύλι φρούρησης μέχρι να μετακινηθεί το κοντέινερ εντός του Υπογείου του Νοσοκομείου. Άρα το Υπ. Υγείας γνωρίζει και συμμετέχει άθελα ή εσκεμμένα σε αυτό το παιχνίδι διάλυσης του Κρατικού Ογκολογικού και ίσως και του Νοσοκομείου!!!

Χρ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ