Παρουσίασαν ως ψεύτη το Ζήγρα οι δικηγόροι Ντίνου Μιχαηλίδη

Στις «ψευδολογίες», κατά την έκφρασή τους, του Νίκου Ζήγρα, στην προσπάθειά του να ελαφρύνει την δική του θέση, «ενοχοποιώντας τους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη», και στην σκιαγράφηση ενός ανθρώπου που είναι «παντελώς αναξιόπιστος», επικέντρωσαν το σχολιασμό στο δικαστήριο σήμερα οι Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγοροι υπεράσπισης των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την αγοραπωλησία των ρωσικών TOR-M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ελλάδα.CD5BFD0CC496E0174A03D0270F6E9683
Αφού έγινε ανάγνωση των καταθέσεων του μάρτυρα κατηγορίας Νίκου Ζήγρα, που δεν ήταν σήμερα στο δικαστήριο γιατί, ζήτησε και έλαβε άδεια για λόγους υγείας, ο κ. Μαντζουράνης συμπέρανε ότι όσα είπε ο μάρτυς εξεταζόμενος, είναι αρκετά για να καταλάβει κάποιος ότι ψεύδεται, ότι υποπίπτει σε συνεχείς αντιφάσεις, και ότι ως εκ τούτου δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.

Είπε ακόμα ότι χρησιμοποίησε άλλα πρόσωπα για να αποκρύψει τις δικές του πομπές, και ότι αυτό φάνηκε και στην αίθουσα «με την αδικοπρακτική του συμπεριφορά».

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος προσπάθησε, στον δικό του σχολιασμό, να δώσει μια εξήγηση για ποιό λόγο ο Ζήγρας θέλησε να επιβαρύνει τους Ντίνο και Μιχάλη ΜΙχαηλίδη.

Είπε ότι ο εξάδελφος και άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν καταδικάστηκε και αυτός για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θέλοντας να ελαφρύνει τη θέση του και να υπαχθεί σε ευνοϊκές  διατάξεις εφ’ όσον έδιδε καινούργιες πληροφορίες στους ανακριτές, κατέθεσε τα στοιχεία που είχε και υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης.

Η αίτηση απερρίφθη όμως, συνέχισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, διότι εκρίθη ότι ο Ζήγρας δεν κομίζει κάτι νέο, κάτι που δεν εγνώριζαν ήδη οι εισαγγελικές αρχές.

Έτσι, κατά την εκτίμηση του συνηγόρου υπεράσπισης, ο Νίκος Ζήγρας σοφίστηκε την ιστορία με τους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη, που όμως, κατά την άποψή του, «δεν στηρίζεται σε κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο».

«Τίποτα απ’ όσα μας είπε δεν αποδεικνύεται με έγγραφα», συνέχισε ο κ. Αναγνωστόπουλος. «Λέει ότι συναντήθηκε με τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στο Χίλτον της Γενεύης όπου εκεί, λέει, στο δωμάτιό του, του έδωσε εκείνος μια βαλίτσα με 400 χιλιάδες δολάρια να τα παραδώσει στον Τσοχατζόπουλο, αλλά δεν θυμάται ημερομηνίες, λέει ότι μπορεί ναταν το 2001 ή το 2002, και έτσι δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε αυτά, μιλάει για θυρίδες και τραπεζικούς λογαριασμούς με συνεχείς αντιφάσεις και ελλειπή προσκόμιση στοιχείων, με άλλα λόγια, λέει ό,τι θέλει να πει και δεν ρισκάρει την ανταπόδειξη».

Την επόμενη Τετάρτη η δίκη θα συνεχιστεί με τον σχολιασμό από τον άλλο συνήγορο υπεράσπισης του Μιχάλη Μιχαηλίδη, Χρήστο Στάθη.