Οταν η «σοβαρότητα» κρύβεται πίσω από την ύβρη

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Από πότε δεν είναι σοβαροί άρα και ανεύθυνοι, όσοι πολιτικοί έχουν έγνοιες και ανησυχίες για τα δρομολογούμενα και ανομιμοποίητα δρώμενα στο κυπριακό,  τα οποία έχουν περιπλεχθεί και υποτροπιάσει  δυστυχώς με τις ανάγκες της  ελίτ των  Βρυξελλών στην προσπάθεια τους να  αποενοχοποιήσουν την Τουρκία για να απαλλαγούν από τον προσφυγικό έφιάλτη που είναι δημιούργημα τους;

Ο προεδρος του ΔΗΚΟ είχε και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις του,τις ανησυχίες του, τι αγωνίες  του  για κάθε πτυχή που αφορά την Κύπρο και την επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού σε αυτό το καθημαγμένο νησί.

Είναι άλλωστε καθήκον του κάθε σοβαρού πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την αποστολή του να το πράττει. Και όσοι διαφωνούν να τοποθετούνται με επιχειρήματα  και όχι με ύβρεις , ρετσινιές και απαξιωτικές ατάκες.

Είναι ύψιστη ύβρης  να κατηγορεί ο ΥΠΕΞ  τον αρχηγό ένος κόμματος πως δεν επιθυμεί λύση και μάλιστα να τον καλεί «να βγει από την πόρτα του νηπιαγωγείου». Οταν με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο «σοβαρός» ΥΠΕΞ  απευθύνεται στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ο ίδιος πού βρίσκεται και καλεί τους άλλους να ενηλικιωθούν , να ωριμάσουν και να σοβαρευτούν ; Σε οίκον ευγηρίας μήπως και δεν τον γνοιαζει τι μέλλει γενέσθαι με τα δώρα και τα αντίδωρα που προσφέρει η ελίτ των Βρυξελλών στο νεοσουλτάνο της Αγκυρας; Η έπαλξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ειναι αμπελοχώραφο του ΔΗΣΥ  για να το χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο του κόμματος  του ο όποιος υπουργός για να κτυπά  τον όποιον πολιτικό ηγέτη που τους χαλάει τη σούπα.Είναι κατάκτηση του Κυπριακού λαού και οφείλουν  να σέβονται   τον κάθε ένα που διαφωνεί μαζί τους.

Ο κ. Κασουλίδης δεν έχασε έτσι απλά την ψυχραιμία του.Οσα είπε δημόσια και όσα λέγονται πίσω από τις πλάτες πολιτών και πολιτικών, τα εννοούν.«Αστε μας να κάνουμε ότι μας προστάζουν οι ξένοι «προστάτες» και εσείς μόκο…» Συσκότιση στις συνομιλίες, συσκότιση  στις  δρομολογούμενες μεθοδεύσεις της Κομισιόν  υπέρ της Τουρκίας…συσκότιση και αδιαφάνεια παντού. Και όταν κάποιοι επιμένουν να ρωτούν , και να ανησυχούν , τότε επιστρατεύεται η ύβρης που κρύβουν  πίσω από τη «σοβαρότητα» τους:

«Δεν θέλετε  λύση    δεν είστε  σοβαροί,  είστε  τρόφιμοι νηπιαγωγείων , εθνικιστές , ανεύθυνοι…» και ων ουκ έστι αριθμός χαρακτηρισμών που  επιστρατεύουν προκειμένου να πετύχουν τη σιωπή του νεκροταφείου.Πολύ φτηνό   το  γλυφιτζούρι που σερβίρουν  όχι μόνο κ. Κασουλίδης αλλά και άλλοι ότι όποιος διαφωνεί με τις θέσεις  τους δεν θέλει λύση» Δεν είναι  τόσο βολικό όσο νομίζουν το επιχείρημα τους.Γιατί πλεον  δεν βρίσκει την απήχηση που προσδοκούν .Εμαθε ο κόσμος  την αλφαβήτα των υποχωρήσεων τους,  των εκπτώσεων τους, το τρομαγμένο τους βλέμμα μόλις αντικρίσουν μια  απειλή ή εναν εκβιασμό…Επαθε και έμαθε  ο κόσμος και για τις ψευδοπροφητείες τους   για  Μικρασιατικές καταστροφές που καραδοκούσαν δήθεν πίσω από ένα  «οχι« στο σχέδιο Ανάν..

Η σοβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να βγουν από την πόρτα του γηροκομείου και να πάνε στα σπίτια τους γιατί φαίνεται πως δεν έχουν τις αντοχές να προασπιστούν   την Κυπριακή Δημοκρατία και να σηκώσουν ανάστημα εναντίον των μεθοδεύσεων αυτών που  δωροδοκούν συνεχώς την Τουρκία και  εξακολουθούν προκλητικά να υποθάλπουν την αδιαλλαξία της.