Πούτιν: Στηρίζουμε Ασαντ και αντιπολίτευση- χτυπάμε μόνο το Ισλαμικό Κράτος

Οι ρωσικές δυνάμεις στηρίζουν ταυτόχρονα τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και αντάρτες της αντιπολίτευσης στη Συρία, αρκεί αυτοί να μάχονται κατά του κοινού εχθρού που είναι το Ισλαμικό Κράτος, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.newego_LARGE_t_1101_54609092_type12713

«Στηρίζουμε και τον στρατό του Άσαντ και την ένοπλη αντιπολίτευση…Εκατοντάδες, χιλιάδες ένοπλοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Συντονίζουμε τις κοινές μας επιχειρήσεις με αυτούς και υηποστηρίζουμε τις επιδρομές που πραγματοποιούν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε διάφορους τομείς στην πρώτη γραμμή» δηλώνει ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Η Μόσχα έχει δεχθεί επικρίσεις από δυτικούς για επιλεκτικά χτυπήματα στην Συρία που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τον Άσαντ και να πλήξουν περισσότερο την αντιπολίτευση, παρά το Ισλαμικό Κράτος.
«Λένε ψέματα» υποστηρίζει ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι οι επικριτές της Μόσχας προτιμούν να αγνοούν τα στοιχεία και επισημαίνει:
«Οι Αμερικανοί πιλότοι χτύπησαν το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ του Αφγανιστάν κατά λάθος, είμαι βέβαιος. Τα δυτικά ΜΜΕ επιχείρησαν να το αποκρύψουν, να αφήσουν το θέμα και έχουν πολύ κοντή μνήμη σε τέτοια θέματα. Το ανέφεραν μια-δυο φορές και το έβαλαν στον πάγο. (Αντιθέτως) αυτές οι ψευτο-αποδείξεις (για τους Ρώσους πιλότους που δήθεν χτυπούν πολιτικούς στόχους) συνεχίζουν να κυκλοφορούν».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι η βασική ανησυχία της Μόσχας είναι να μην προκληθεί απόλυτο κενό εξουσίας στη Συρία που θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας, όπως συνέβη στην Λιβύη, στην μετα-Καντάφι εποχή ή όπως συνέβη στο Ιράκ.
«Ο μόνος τρόπος να πετύχουμε σταθερότητα και ασφάλεια, είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στα σπίτια τους και στην πατρίδα τους αντί να διαφεύγουν στην Ευρώπη» προσθέτει ο Πούτιν.