Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς στη Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και σύμφωνα με το πρακτορέιο Dogan  υπάρχουν ..αρκετοί νεκροί».1887124

Την ίδια στιγμή έπιασε τεράστια πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Μάλτεπε. Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν δεκάδες εργάτες εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και για το λόγο αυτό υπάρχουν ήδη πολλοί τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ έξω από την Αγία Σοφία, όπου βρίσκονται πολλά τουριστικά αξιοθέατα αλλά και μουσεία.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει πως όλα συνέβησαν στην περιοχή Σουλταναχμέτ, στην παλιά πόλη και πως οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας.

«Aυτόπτης μάρτυρας λέει ότι είδε μέσα στο πλήθος των τουριστών βομβιστή αυτοκτονίας», αναφέρει η Χουριέτ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες και νεκρούς.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάν Αχμέτ είναι αποκλεισμένη.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από παγκάκι και πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν γερμανοί τουρίστες.

Το CNN Turk μετέδωσε πως υπάρχουν παντού διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη.