Απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Φρίξος Κολώτας

Απεβίωσε σήμερα μετά από σύντομη ασθένεια ο Φρίξος Κολώτας ένος αξιόλογος άνθρωπος και πολιτικός που αγωνιόταν σθεναρά για τα δίκαια της πατρίδας του.

Απεβίωσε σήμερα μετά απο σύντομη ασθένεια ο Φρίξος Κολώτας.

Ο Φρίξος Κολώτας  γεννήθηκε στην Κύπρο το 1933. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και το Λονδίνο. .υπηρέτησε ως δικαστής, Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών πόρων κατά τη δύσκολη περίοδο του 1974.

Ακολούθως διετέλεσε Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας Κύπρου.

Στη συνέχεια διορίστηκε ως πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Για τη θέση αυτή τιμήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο του Βατικανού.

Μετά την αφυπηρέτηση του, ασχολήθηκε με τη συγγραφή και έχει εκδώσει το μυθιστόρημα “Ο Εντιμότατος Κύριος Θεοφύλακτος Γυπάρης”. Δημοσίευσε πολλά άρθρα και μελέτες με πολιτικό, νομικό και ιστορικό περιεχόμενο. Κατα την περίοδο του διορισμού του στην πρεσβεία της Αθήνας δέχθηκε ανοίκεια πυρά και άδικη κριτική από το τότε κόμμα της αντιπολίτευσης και νυν κυβερνών ΔΗΣΥ καθότι η πορεία του αείμνηστου Φριξου Κολωτα ήταν ταυτισμένη με τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 η ώρα 12.30 το μεσημέρι από την εκκλησία Αποστόλου Αντρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.