Συρια: Σε εξέλιξη επιχείρηση τελικής εξόντωσης τζιχαντιστών

400 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες μαζί και υψηλόβαθμοι διοικητές τρομοκρατικών οργανώσεων

 

Ταυτόχρονες επιθέσεις σε πέντε πόλεις-κλειδιά  ξεκίνησε ο Συριακός στρατός και συγκεκριμένα σε Χομς, Χάμα, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Λαττάκεια σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους ισλαμιστές από τις παραλιακές περιοχές της Συρίας και να τους απωθήσει στην συριακή ενδοχώρα, όπου θα αναλάβει την τελική εξόντωσή τους η ρωσική Αεροπορία (άλλα 10 μαχητικά αεροσκάφη προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη μέχρι σήμερα δύναμη της ρωσικής Αεροπορίας).CRoQ1yaXIAEKBBv

Οι ισλαμιστές «αιμορραγούν» συνεχώς καθώς 400 περίπου σκοτώθηκαν μόνο τις τελευταίες ώρες!

Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Χαλέπι-Δαμασκό ώστε να σταματήσει ο εφοδιασμός των ισλαμιστών από τα σύνορα με Τουρκία και να απομονωθούν Χομς, Δαμασκός και Χάμα αλλά ο απώτερος στρατηγικός σκοπός είναι ότι γίνεται προσπάθεια να εμπλακούν οι ισλαμιστές σε πολλά μέτωπα ώστε να υπάρξει διασπορά των δυνάμεων τους.

Με τον τρόπο αυτό το αντάρτικο των ισλαμιστών θα μετατραπεί σε συμβατική πολεμική αντιπαράθεση με τον συριακό στρατό, Χεζμπολάχ, Ιρανούς Φρουρούς κτλ και θα συντριβούν οι ισλαμιστές.CRg3XEWWIAAdhIy

Οι ισλαμιστές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση γι’ αυτό στέλνονται ενισχύσεις διαρκώς. Η Liwa’ Suqour Jabal στέλνει ενισχύσεις στον FSA στο Χαλέπι  ενώ νεκροί είναι ο διοικητής της al-Nusra.

Ενισχύσεις στέλνει  και η Χεζμπολάχ και συγκεκριμένα δύο ταξιαρχίες με άρματα μάχης ενώ ο συριακός στρατός κατέλαβε το Til Ahmar στην Quneitra.

Αιχμάλωτος πολέμου είναι πλέον ο Yassine Mustafa, διοικητής της 17ης Μεραρχίας της Jaysh al-Islam στη Harasta ενώ νεκρός είναι και ο Abdul Mohsen Abdallah Ibrahim al-Charekh, ένας Σαουδάραβας γνωστός και ως Sanafi al-Nasr, μαζί με δυο ακόμη στελέχη της αλ-Νούσρα στη Dana.

Σφοδρή ήταν ηταν η αντεπίθεση του συριακού στρατού στην πόλη Job al-Ahmar, 48 χλμ έξω από τη Λαττάκεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 300 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών!

Πολλά πυρομαχικά και εξοπλισμός κατασχέθηκαν αφού οι ισλαμιστές τα παράτησαν στη προσπάθεια να διαφύγουν ενώ 20 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν στην περιοχή Deir ez-Zor από αντεπίθεση του συριακού στρατού.

CRjCtmMW0AMxzLt

Νεκρός ο διοικητής των ισλαμιστών Abu Nour

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έγιναν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Kweyris, στα προάστια της Χάμα, στις πόλεις Um Sharshouh, Tal Abu al-Sanasel, Ghajar Amir, al-Ghantou και Talbisa στη Χομς ενώ τον έλεγχο απέκτησαν και στη πόλη Noula.

Συριακές και ιρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν θέσεις του ISIL κοντά στο χωριό al-Husseiniya διαλύοντας τις αποθήκες οπλισμού τους.

Θέσεις του ISIS χτυπήθηκαν στη πόλη al-Mriyeh δέκα χλμ ανατολικά της Deir Ezzur σκοτώνοντας πολλούς ισλαμιστές

Βομβαρδίστηκαν κινήσεις του ISIL σε Mheimdiyeh, χωριό στη περιοχή Kasra, δυτικά της Deir Ezzur αφήνοντας νεκρούς ισλαμιστές και τραυματίες.

Τρία οχήματα με βαρύ οπλισμό, δύο άρματα μάχης , ένα διοικητικό κέντρο καταστράφηκαν.

CRn4PU2VAAAaMzV

Νεκρός διοικητής της ισλαμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχίες Ansar al Sham»

Η προέλαση του συριακού στρατού συνεχίζεται στο Χαλέπι αφού ανέκτησε τον έλεγχο σε αρκετά χωριά και στρατηγικά υψώματα σε Khan Tuman, Tel Al-Shugheib, Al Vadihi, Tel Adhan.
Οι στρατηγικοί λόφοι που ελέγχονται από τον συριακό Στρατό θα «κόψουν» τον δρόμο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών και θα αποτελέσουν την αιχμή της αντεπίθεσης στο Χαλέπι.

Συνολικά, ο συριακός στρατός πήρε πίσω 12 περιοχές σε 48 ώρες, μία ταξιαρχία αρμάτων μάχης. χωριά στο Qala’at Al-Najam, Hadadin, Al-Shahid, Zeytouna, Al-Kabdar, Mleiha, Abtayn και τα περίχωρα του, Al-Vazihi village, Kodar, Al-Sabeqiya, πόλη Shaqidla.

Στο Χαλέπι αποκτήθηκε ο έλεγχος των περιοχών Tal al-Naa’am, Al-Naa’am πόλης, Al-Nasseriya, Heijeneh, Howeija, Boqja, al-Barijieh.

Τέλος ελέγχεται οι περιοχές Kafr Tuna, al-Harra στη βιομηχανική πόλη of Sheikh Najjar ενώ πρωταρχικός στόχος είναι να καταληφθούν τα βουνά ‘Azzan από τους ισλαμιστές και να δημιουργηθεί μια «ασφαλής ζών绨γύρω από τον μόνο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην επαρχιακή πρωτεύσουσα.

CRsMPmtUsAAtRNa

Νεκρός ο διοικητής του FSA

O αρχηγός των Ιρανών Φρουρών στρατηγός Suleimani επιβλέπει προσωπικά τις επιχειρήσεις στη Συρία και δήλωσε: «Η Ρωσία ελέγχει τους ουρανούς και εμεις το έδαφος».
Ενισχύσεις από τη Χεζμπολάχ

 

CRr6UGQWEAADqVU

Ο Ismael Nassif, στρατιωτικός διοικητής της Harakat Nour al-Din al-Zenki σκοτώθηκε