Ηλθαν ως τουρίστες με 26 κιλά ναρκωτικών

ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÊÕÐÑÏÕ - ÅÃÊËÇÌÁ - ÓÕËËÇØÇ - ÓÕËËÇØÅÉÓ - ×ÅÉÑÏÐÅÄÅÓ

Υπό οκταήμερη προσωποκράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων τέθηκε το ζεύγος των Ελλαδιτών που μετέφερε 23 και πλέον κιλά κάνναβης στις αποσκευές του, ενώ η ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τη EUROPOL και τις ελληνικές αρχές διερευνά τη διαδρομή των συλληφθέντων, τους συνεργάτες τους και τους τελικούς παραλήπτες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης σε δήλωση του το Σάββατο ανέφερε ότι οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ύποπτο άτομο, που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 20.40 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 52χρονος Ελλαδίτης ανεκόπη από τους τελωνειακούς λειτουργούς για έλεγχο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι κατά τον έλεγχο της αποσκευής του διαπιστώθηκε ότι, αυτή περιείχε 10 συσκευασίες κάνναβης μεικτού βάρους 12,496 κιλών.

Συνεχίζοντας είπε ότι ειδοποιήθηκε η ΥΚΑΝ και ο ύποπτος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής και εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής με σκοπό την προμήθεια.

Πρόσθεσε ότι από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος ταξίδεψε στην Κύπρο μαζί με τη 48χρονη σύζυγο του, επίσης από την Ελλάδα και ότι κατά την αναχώρηση τους από την Αθήνα είχαν παραδώσει δύο ισοβαρείς αποσκευές.

Ακολούθησαν έρευνες στο αεροδρόμιο Λάρνακας προς εντοπισμό της συζύγου του 52χρονου χωρίς αποτέλεσμα, είπε για να συμπληρώσει ότι γύρω στις 22.40 παρουσιάστηκε στο τελωνείο Λάρνακας αναζητώντας το σύζυγο της.

Ανακρινόμενη από μέλη της ΥΚΑΝ αναφορικά με την αποσκευή της ανέφερε ότι την έκρυψε σε σημείο εκτός του κτηρίου του αεροδρομίου, το οποίο υπέδειξε. Κατά την έρευνα της αποσκευής εντοπίστηκαν σε αυτήν 9 συσκευασίες κάνναβης μεικτού βάρους 11,160 κιλών και συνελήφθη για τα ίδια αδικήματα όπως και ο σύζυγος της.

Συνολικά κατασχέθηκε κάνναβη μεικτού βάρους 23 κιλών και 656 γραμμαρίων (26,656 kg), είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ανακρινόμενοι και οι δύο παραδέχθηκαν τη διάπραξη των αδικημάτων και προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται και είπαν στους ανακριτές ότι μετέφεραν τα ναρκωτικά στην Κύπρο κατόπιν οδηγιών άλλων προσώπων από Ελλάδα και θα τα παρέδιδαν σε άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θα συναντούσαν στην Κύπρο σύμφωνα με οδηγίες που θα δίνονταν μετά την άφιξη τους στην Κύπρο.

Ο κ. Σεργίδης είπε ότι οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8 ημερών προσωποκράτησης και των δύο.

Είπε ακόμα πως η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στα αρχικά στάδια, αναφέροντας ότι γίνεται επικοινωνία με τη EUROPOL, για να διαπιστωθεί η διαδρομή των συλληφθέντων προς την Κύπρο, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι ελληνικές αρχές για εντοπισμό των ατόμων που τους έδωσαν τα ναρκωτικά στην Κύπρο ή άλλους συνεργάτες που τυχόν να έχουν.

Είπε τέλος ότι αναζητούνται οι συνεργάτες τους στην Κύπρο και οι τελικοί παραλήπτες.