Ο δικηγόρος Γιώργος Παμπορίδης νέος Υπουργός Υγείας

 

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διόρισε σήμερα τον Γιώργο Παμπορίδη, δικηγόρο, ως Υπουργό Υγείας.Untitled-1014-490x310

Ο νέος υπουργός θα διαδεχθεί τον Φίλιππο Πατσαλή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 9 Ιουλίου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Παμπορίδης καλείται να αναλάβει καθήκοντα στο νευραλγικό Υπουργείο και μάλιστα σε περίοδο όπου η μεταρρύθμιση της υγείας είναι καθοδόν με ανοικτό το καυτό θέμα του ΓΕΣΥ.

Ο Dr. Γιώργος Παμπορίδης ήταν από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας και συνέβαλε στη διαμόρφωση του προγράμματος του για τους υδρογονάνθρακες, Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Βιογραφικό

Ο κ. Παμπορίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Τελειώνοντας τη μέση εκπαίδευση μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών και αποκτά το 1992 το πτυχίο Νομικής. Την ίδια χρονιά συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, όπου αποκτά το 1993 μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Από το 1993 μέχρι το 1997 συνεχίζει τις σπουδές του και γίνεται έτσι κάτοχος ενός ακόμα μεταπτυχιακού διπλώματος και ενός διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κατάφερε επίσης να αποκτήσει την σχετική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κος Παμπορίδης έχει επίσης άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα, αφού είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Τέλος, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Lauterpacht για το Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου Cambridge.