Γ.Λιλλήκας: «Εκείνη που χρειάζεται εξυγίανση είναι η Αρχή Εξυγίανσης »

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας έχουν υποχρέωση να υποβάλουν την παραίτησή τους άμεσα και να δώσουν την ευκαιρία στην πολιτεία να κάνει νέους διορισμούς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είπε ότι εκείνη που χρειάζεται εξυγίανση σήμερα είναι η Αρχή Εξυγίανσης η ίδια.ÕÐÏØÇÖÉÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÃÉÙÑÃÏÓ ËÉËËÇÊÁÓ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÊÕÐÅ

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “όπως έχουν σήμερα τα πράγματα δεν υπάρχει πλέον καμιά δυνατότητα για ημίμετρα ή για μπαλωματικές λύσεις”, σημειώνοντας πως αναμένει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την επιστροφή του από την Αίγυπτο, θα δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την ιστορία.

“Πρώτιστη προτεραιότητα”, είπε, “θα είναι η αποκατάσταση του κύρους και η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι αδιανόητο με το σημαντικότατο ρόλο και τις σημαντικότατες ευθύνες και αρμοδιότητες που έχει η Κεντρική Τράπεζα να διαδραματίσει ελέγχοντας τις εμπορικές τράπεζες, αλλά και στα ζητήματα που άπτονται των δανείων της αναδιάρθρωσης των δανείων, των επιτοκίων να έχει χάσει την αξιοπιστία της και να μην μπορεί να φέρει εις πέρας αυτές τις ευθύνες στις τόσο δύσκολες και πιεστικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας”.

Πρόσθεσε πως του προκαλεί μεγάλη εντύπωση και έκπληξη “η εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων μελών του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας”, για να προσθέσει ότι “έχουν ακουστεί φοβερές κατηγορίες και ανέμενα όσοι έχουν αποδεχτεί το διορισμό τους σε ένα τόσο σημαντικό πόστο, όπως το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, ότι θα σήκωναν το γάντι και ότι θα ενημέρωναν και οι ίδιοι τους πολίτες για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά και διαφάνεια”.

“Δυστυχώς, κάποιοι έχουν κρυφτεί πίσω από τη σιωπή. Γι` αυτό έχουν υποχρέωση να υποβάλουν την παραίτηση του όλοι άμεσα και να δώσουν την ευκαιρία στην πολιτεία να κάνει νέους διορισμούς. Εκείνη που χρειάζεται εξυγίανση σήμερα είναι η Αρχή Εξυγίανσης η ίδια”, κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.