Υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα πυρκαγιών στην Αγία Νάπα

imagewΥπό έλεγχο τέθηκαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση του πρώτου μετώπου της πυρκαγιάς που βρίσκεται κοντά στο κοιμητήριο της Αγίας Νάπας ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα, τρία οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Παραλιμνίου και Ξυλοφάγου, ένα όχημα του Τμήματος Δασών και ένα από το Ταμείο Θήρας.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν επίσης ρίψεις νερού από το ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο βρισκόταν προηγουμένως στην περιοχή Κόρνου.

Εξάλλου εργάτες του Δήμου Αγίας Νάπας μετέβησαν στη περιοχή με βυτιοφόρα, συνδράμοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, μπήκε στις αυλές σπιτιών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν να την απωθήσουν χρησιμοποιώντας λάστιχα.

Από το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς κάηκαν περίπου τρία εκτάρια κρατικού δάσους και επηρεάστηκαν τέσσερις αυλές ιδιωτικών κατοικιών, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν μεμονωμένες ζημιές στον εξωτερικό τους χώρο και σε δέντρα.

Για το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στο Δάσος «Σωτήρα», επιχειρούν για κατάσβεση της, δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα αυτοκίνητο της Πολιτικής Αμυνας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολικά επτά δεκάρια από χαμηλή βλάστηση, ακακίες και χαρουπόδεντρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναμένεται να διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στον Κόρνο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα και η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού κοντά στον Κόρνο.

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις έντεκα το  πρωί, λόγω σπινθήρων που προκλήθηκαν μετά από ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά την τοποθεσία Κακορατζιά. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4:30 το απόγευμα».

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 40 περίπου εκταρίων κρατικού δάσους, και για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 100 άνδρες του Τμήματος Δασών με  18 οχήματα,  17 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα, τρεις προωθητές γαιών, αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εθελοντικές ομάδες, ένα  αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην περιοχή θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύκτας, δυνάμεις του Τμήματος Δασών για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς».