Άλλα εννέα κρούσματα σήμερα, αυξήθηκαν στα 84

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα που φέρνει το συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στα 84.imagew.aspx

Σε ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ένα άτομο που είναι επαγγελματίας υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ένα άτομο το οποίο είναι ιπτάμενο προσωπικό παρουσίασε συμπτώματα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.
 
Τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία), εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

«Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 84, περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις, εκ των οποίων τα 48 ήταν επαφές.

Τα σημερινά περιστατικά ανακοίνωσαν στο Υπουργείο Υγείας οι δρ Γεώργιος Νικολόπουλο και δρ Ζωή Πανά.

Η κ. Πανά ανέφερε ότι στο σύνολό τους οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι 13 και έχουμε επίσης 4 ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται διασωληνωμένοι. Εξ αυτών τρεις είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ένας είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχουμε στο σύνολο τρία εξιτήρια, το οποίο είναι το ευχάριστο σημείο της σημερινής εικόνας και πρακτικά σταθερή εικόνα των νοσηλευομένων οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι.