Συνολικά 255 πρόσωπα από το εξωτερικό επαναπατρίστηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο


Συνολικά 255 πρόσωπα που βρίσκονταν στο εξωτερικό, επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο μέχρι τις 5 το απόγευμα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης που έχουν οριστεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού.imagew

Πρόκειται για άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κίεβο, τη Μόσχα, την Αθήνα και το Μόναχο.

Η τελευταία πτήση φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις 21.30 από τη Θεσσαλονίκη και είναι άγνωστο πόσους επιβάτες θα μεταφέρει, αφού ο τελικός αριθμός επιβατών επιβεβαιώνεται στις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του check in.

Εξάλλου, στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται να προσγειωθεί λίγο πριν τις 11 απόψε, πτήση χωρίς επιβάτες, από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εν τω μεταξύ αύριο μετά τις 3 τα ξημερώματα θα φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η πρώτη πτήση που ναύλωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για επαναπατρισμό επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, η πτήση της Aegean από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου θα φτάσει γύρω στις 03.45 και αναμένεται να μεταφέρει περίπου 200 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 3 τα ξημερώματα τίθεται σε ισχύ το Διάταγμα που εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Επικοινωνιών για πλήρη απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από όλες τις χώρες, Διάταγμα που θα διαρκέσει για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ περίπου 700 άτομα που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να επαναπατριστούν εντός των επόμενων ημερών με πτήσεις που ναύλωσε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό η Κυπριακή Δημοκρατία.