Το άρθρο μου δεν αφορά τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, απαντά ο Διευθυντής της “Καθημερινής”

Ουδεμία φορά το σημερινό του άρθρο αναφέρεται στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη ή στη θέση που κατέχει, αναφέρει σε απαντητική γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής της «Καθημερινής», στην επίσης γραπτή δήλωση του κ. Μιχαηλίδη με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή λιβέλλου εναντίον της εφημερίδας, των εκδοτών και του διευθυντή της.imagew

Ο Ανδρέας Παράσχος στην  γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι στο σημερινό άρθρο του με τίτλο, «Ο χαμένος Οδυσσέας», «ουδεμία φορά το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ή στη θέση την οποία κατέχει. Παράλληλα ούτε «Η Καθημερινή», οι εκδότες και ο διευθυντής της, πρόκειται ποτέ να μπούμε σε μια ανούσια διελκυστίνδα με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, διότι σεβόμαστε το θεσμό που εκπροσωπεί και τη θέση στην οποία η Πολιτεία τον έχει τάξει».

Θέση την οποία ωστόσο, προσθέτει, «η διαρκής ενασχόληση του κ. Μιχαηλίδη με ευτελή ζητήματα, πλείστα των οποίων μάλιστα επινοεί, τη μειώνει και την προσβάλλει, όπως και τον ίδιο το θεσμό».

«Για του λόγου το αληθές σημειώνουμε τη σύσταση, τον περασμένο μήνα, στον Γενικό Ελεγκτή από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από προσφυγή της ΠΑΣΥΔΥ, να σταματήσει να εφαρμόζει στην Ελεγκτική Υπηρεσία πρακτικές ελέγχου των υφισταμένων του που δεν είναι νόμιμες και που έχουν σχέση με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων» καταλήγει ο κ. Παράσχος.