Σε δοκιμαστική λειτουργία ο χώρος ελλιμενισμού της μαρίνας Αγίας Νάπας

Παραδόθηκε και τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία ο χώρος ελλιμενισμού της μαρίνας Αγίας Νάπας, με δυνατότητα φιλοξενίας 600 σκαφών στον θαλάσσιο και στον αποθηκευτικό χώρο στην ξηρά, σύμφωνα με ανακοίνωση.imagew

Όπως αναφέρεται, χθες Τετάρτη, ομάδα εκπροσώπων των ΜΜΕ, στην παρουσία των Δημάρχων της Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και Σωτήρας Γιώργου Τάκκα, και των επιτελείων τους, επισκέφτηκαν τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και ξεναγήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της M.M. Makronisos Marina Limited, Σταύρο Καραμοντάνη, και τον Διευθυντή της Μαρίνας, Κώστα Φυτιρή, στους ολοκληρωμένους χώρους της Μαρίνας.

Παρουσιάζοντας το έργο, ο κ. Καραμοντάνης είπε ότι στη μαρίνα μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 65 μέτρων ενώ στην ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε 4 επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack), μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη με μήκος μέχρι 10 μέτρα, προσθέτοντας ότι, το σύστημα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των σκαφών είναι σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές πολυτελών μαρίνων.

Για όλα τα σκάφη με μήκος 30 ή λιγότερα μέτρα δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης  (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών ενώ ότι αφορά στις καταναλώσεις νερού, ρεύματος και καυσίμων, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά τις πληροφορίες αυτές από το κινητό του τηλέφωνο ή τον Η/Υ του ανά πάσα στιγμή.

Ο κ. Καραμοντάντης είπε ότι «σήμερα, η Μαρίνα τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε πραγματικές συνθήκες. Σκοπός της πιλοτικής αυτής διαδικασίας είναι να διαπιστωθεί στην πράξη η εύρυθμη λειτουργία της Μαρίνας, να επιλυθούν τυχόν προβλήματα και/ή δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν και να διευθετηθούν αποτελεσματικά και να διορθωθούν οποιαδήποτε λάθη στην κατασκευή και/ή λειτουργία της. Σημειώνουμε, ότι κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας θα δεχόμαστε σκάφη αποκλειστικά και μόνο από τη Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία έχουν πάρει ειδική πρόσκληση. Η μαρίνα δεν θα είναι ανοικτή για το κοινό»

Ευχαριστώντας τον Σταύρο Καραμοντάνη για την ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους ελλιμενισμού της Μαρίνας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, δήλωσε ενθουσιασμένος που αυτό το τόσο φιλόδοξο έργο, σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σταδιακά ολοκληρώνεται και φέρνει κοντά τον στόχο της Αγίας Νάπας να καταστεί το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.