Ιταλία:Αγριογούρουνα κατανάλωσαν κοκαίνη βοηθώντας στη σύλληψη ναρκεμπόρων

Μια σπείρα από 3 Αλβανούς κι έναν Ιταλό είχαν  πλημμυρίσει τις ιταλικές πόλεις Αρέτσο και Σιένα με κοκαΐνη.

Για να αποφεύγουν της σύλληψης, έκρυβαν τα ναρκωτικά σε καβάτζα, βαθιά στο πυκνό δάσος. Συνήθως, όμως, όπου υπάρχουν πυκνά δάση, υπάρχουν και αγριογούρουνα.5267149

Και ως γνωστόν, τα αγριογούρουνα διαθέτουν εκπληκτική όσφρηση. Ανακάλυψαν λοιπόν την κοκαΐνη και μάλιστα κατανάλωσαν σημαντική ποσότητα αξίας 22 χιλ. δολαρίων, ενώ την υπόλοιπη την σκόρπισαν στο δάσος.

Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν τη ναρκοσυμμορία, άκουσαν τα μέλη της να διαμαρτύρονται για τις ορέξεις των αγριογούρουνων στο τηλέφωνο, συζητώντας τηλεφωνικά τη χασούρα τους.

Έτσι η αστυνομία έσπευσε να συλλάβει τους κακοποιούς, που κατά κάποιο τρόπο την πάτησαν από τα αγριογούρουνα με τις κακές συνήθειες.

Να σημειώσουμε ότι τα συμπαθή αυτά ζώα δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθούν την αστυνομία στη σύλληψη κακοποιών, αφού πρόσφατα είχε συμβεί κάτι ανάλογο και  στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αγριογούρουνο είχε τραυματίσει ληστή-φυγά που είχε κρυφτεί σε δασική περιοχή της Ανατολικής Μάνης, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.