Στο Νταβός ο Πρόεδρος για αναζήτηση στήριξης από κρατικούς ηγέτες

Στις εργασίες του 45ου Ετήσιου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός, της Ελβετίας, από τις 21 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.ÄÇËÙÓÅÉÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος «με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αποφάσισε να αποδεχθεί πρόσκληση, η οποία του είχε απευθυνθεί, για να παραστεί και να συμμετάσχει στις εργασίες του 45ου Ετήσιου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός, της Ελβετίας, από τις 21 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου».

Το φετινό Φόρουμ θα έχει ως θέμα «Το Νέο Παγκόσμιο Πλαίσιο» σε σχέση με τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές που επισυμβαίνουν διεθνώς.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αναμένεται να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, καθώς και ηγετικά στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αριθμό ξένων ηγετών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Ελβετία, την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου.