Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

4783865 4783834 4783331Πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη απάντησαν σωματεία και κομματικές οργανώσεις στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατέληξαν στην Αμερικανική Πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, προχωρώντας και σε κάψιμο της αμερικανικής σημαίας, ενώ πέταξαν και μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Νωρίτερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) διοργάνωσε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12:00, και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, άτομα έριξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν με αποτέλεσμα να επακολούθησουν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς, για να ακολουθήσει ρίψη χημικών από την αστυνομία.

Επίσης στις 12:00, κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ , ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

  «Pompeo Go Home

4782827 4783429 4754453 4783363Νωρίτερα, εικόνες από παιδιά θύματα πολέμων και τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού η ΚΝΕ έδωσε στη δημοσιότητα το σποτ της για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με σύνθημα «Pompeo Go Home».

«Οι φονιάδες των λαών δεν γίνονται προστάτες» αναφέρει η ΚΝΕ, ζητά να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενώ καλούσε σε συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 12:00 στο Σύνταγμα και πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω της επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η πορεία της ΕΔΥΕΘ, η οποία  έγινε μέσω της οδού Εγνατίας και Αγίας Σοφίας πέρασε από την οδό Τσιμισκή, σταμάτησε στο αμερικανικό προξενειο, προτού καταλήξει στο άγαλμα Βενιζέλου όπου ολοκληρώθηκε.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί ενώ έχουν ληφθεί δρακόντει μέτρα ασφαλείας.