Ο πρίγκιπας Αντριου κατηγορείται για σεξουαλική επαφή με ανήλικη

Μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι όταν ήταν ακόμη ανήλικη είχε υπάρξει “σεξουαλική σκλάβα” ενός πάμπλουτου επιχειρηματία της Γουόλ Στριτ, εμπλέκει στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του και τον πρίγκιπα Άντριου, τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και πέμπτο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου.Prince Andrew visits Germany

Στη μήνυση που κατέθεσε σε δικαστήριο της Φλόριντας, η γυναίκα υποστηρίζει ότι “υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή” με τον δούκα της Υόρκης στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική, σε ένα σεξουαλικό όργιο όπου μετείχαν και άλλα ανήλικα κορίτσια, κατ` εντολή του Τζέφρι Επστάιν.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε το 2008 γιατί χρησιμοποιούσε τις “υπηρεσίες” ανήλικων ιερόδουλων. Με ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διέψευσαν αυτές τις κατηγορίες. “Κάθε ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο διαπράχθηκαν απρεπείς πράξεις με μια ανήλικη είναι κατηγορηματικά ψευδής”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τα στοιχεία της γυναίκας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα – στη μήνυση αναφέρεται μόνο με το ψευδώνυμο “Τζέιν Ντο 3”.

Φέρεται ότι κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στην κατάθεσή της σε μια αστική υπόθεση όπου κατηγορούμενοι είναι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επειδή κατέληξαν σε εξωδικαστική συμφωνία με τον Επστάιν χωρίς προηγουμένως να ακούσουν τι είχαν να πουν τα θύματά του. Ο Επστάιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών αφού δήλωσε ένοχος μόνο για την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες ιερόδουλων.

“Ο κ. Επστάιν διέταξε την Τζέιν Ντο 3 να κάνει ό,τι της ζητήσει ο πρίγκιπας και κατόπιν να του αφηγηθεί τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησής της” υπογραμμίζεται στη μήνυση. Δεν διευκρινίζεται το πότε έγιναν τα καταγγελλόμενα, όμως η “Τζέιν Ντο 3” ανέφερε ότι ήταν “σεξουαλική σκλάβα” του επιχειρηματία από το 1999 μέχρι το 2002.

Στη μήνυση κατονομάζονται και άλλες γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Άλαν Ντέρσοβιτς, ένας από τους δικηγόρους του Επστάιν, με τον οποίο η Τζέιν Ντο υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή πολλές φορές. Ο ίδιος ο Ντέρσοβιτς αρνήθηκε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο πρίγκιπας Άντριου, 54 ετών, είναι ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ. Υπήρξε ειδικός απεσταλμένος της βρετανικής κυβέρνησης για το διεθνές εμπόριο αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή το 2011 λόγω των αμφιλεγόμενων σχέσεων που διατηρούσε με τον Επστάιν. Το 2007 είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο μιας διαμάχης με αφορμή την πώληση μιας ιδιοκτησίας του σε έναν πολυεκατομμυριούχο από το Καζακστάν, σε τιμή πολύ υψηλότερη από αυτήν που είχε οριστεί αρχικά.