Αντιπαράθεση Τράγκολα- βουλευτή ΔΗΚΟ Χρ.Ορφανίδη για το παραμελημένο σόναρ

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του διευθυντή της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας Unknown-5 Μάρκου Τράγκολα και του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη με αφορμή τις επισημάνσεις του τελευταίου ότι στην Κύπρο υπάρχει σόναρ και είναι ξεχασμένο και  παραμελημένο σε αποθήκη. Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον πρoσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Μάρκος Τράγκολας έδωσεαπάντηση σε έντονο ύφος στην καταγγελία του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστο Ορφανίδη, για ύπαρξη παραμελημένου μηχανισμού σόναρ στην Κύπρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Το βάζω γιατί μερικοί έβγαλαν περίπατο τη γλώσσα τους για τους δικούς τους λόγους οι οποιοί ειναι αυτονόητοι. Τόσο καλά πληροφορημένοι είναι που νομίζουν ότι όλα τα σόναρ κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Υπάρχει και στην Κύπρο λέει και ειναι πεταμένο σε αποθήκη. Καλά τόσες μέρες, που είσαστε να μας πείτε σε ποια αποθήκη βρίσκεται, αν είναι ή οχι σε λειτουργήσιμη κατάσταση ή οχι, ποιοι το χειρίζονται, τι εμπειρίες εχουν, αν ειναι ειδικά για λίμνες ή ωκεανούς ή και ανοικτές θαλασσες ή στο κατω κατω γιατι δεν περάσατε έστω για 5 λεπτά απο τις λίμνες να δειτε με τα ματιά σας, να ενημερωθειτε και να ανατριχιάσετε απο το περιβάλλον. Περιμένουν απάντηση λέει. θα την έχετε και μάλιστα πολύ δημόσια».
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης με μια λακωνική απάντηση ανεφερε:

Όφειλες να γνωρίζεις

Αυτή είναι η δουλεία ενός Διευθυντή.

Unknown-5Προσωπικά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν είναι για ωκεανούς ή για λίμνες. Σημασία έχει ότι υπάρχει. Βρίσκεται σε μια αποθήκη. Το πληροφορήθηκα χθες το πρωί και ενήργησα άμεσα, ως όφειλα, την ίδια στιγμή που άλλοι –εκ καθηκόντος- δεν το έπραξαν.

Αγαπητέ κ. Τράγκολα,

Η εκτίμηση που έχω προς το σώμα της Πυροσβεστικής είναι δεδομένη και το γνωρίζεις πολύ καλά. Ειδικότερα όταν έχεις χάσει συγγενείς και φίλους, εν ώρα καθήκοντος.

Για αυτό προσεκτικά.»